Marea replantare: Elevii vor planta 200 de copaci langa Topoloveni

Marea replantare: Elevii vor planta 200 de copaci langa Topoloveni

Aproximativ 200 de elevi vor participa sambata, 20 octombrie, la o actiune de plantare in apropierea orasului Topoloveni. ”Marea replantare” este organizata de Primaria Topoloveni, Fundatia Terra Mileniul III, Asociatia Alma-Ro si Ocolul Silvic ”Stejarii Muscelului” si are ca obiectiv extinderea si regenerarea padurii plantate in urma cu un an in apropierea orasului.

Actiunea se inscrie in proiectul ”Padurea ca factor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera”, derulat de Terra Mileniul III, in parteneriat cu Asociatia Alma-Ro si Primaria Topoloveni. Cei 200 de copiii vor da o mana de ajutor angajatilor Ocolului Silvic pentru plantarea a 200 de puieti de salcam. Elevii provin din opt scoli din Bucuresti, Topoloveni, Moreni si Sinaia.

„Copiii care iau parte la replantare sunt cu totii elevi in scolile in care am derulat cursuri si activitati educative despre paduri si schimbari climatice. Este o ocazie foarte buna pentru ei sa puna in practica ce au invatat si sa vada ca nu este deloc usor sa creezi si sa ingrijesti o padure”, a spus Liudmila Mehedinteanu, coordonator de proiect in cadrul Asociatiei Alma-Ro.

”Marea replantare” reprezinta continuarea eforturilor Consiliului Local Toploveni pentru impadurirea terenurilor degradate. Autoritatile locale au reusit anul trecut plantarea unei paduri de 66 de hectare si infiintarea Ocolul Silvic privat ”Stejarii Muscelului”, care sa asigure managementul tinerei plantatii.

Proiectul ”Padurea ca factor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera” are ca obiectiv reducerea emisiilor de CO2 la nivel local in Romania, prin utilizarea responsabila a produselor forestiere si este finantat de Fondul Global pentru Mediu, prin Programul de granturi mici.

In cadrul proiectului au fost realizate cursuri de formare pentru profesori privind padurile si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, activitati educationale in cele opt scoli partenere, intalniri cu comunitatea locala din Topoloveni, un seminar pentru autoritati locale si ONG-uri privind certificarea padurilor si consumul durabil al resurselor forestiere, o expozitie interactiva multimedia pe tema padurilor lumii, schimburi de experienta intre scoli si replantari pe suprafete impadurite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *