Marea Sterilizare: 100 de maidanezi operati pe zi

Cainii de pe strazile Capitalei vor fi prinsi, deparazitati, sterilizati si vaccinati gratuit de catre o fundatie pentru protectia animalelor si de Primarie. Campania a inceput de ieri, iar reprezentantii municipalitatii promit ca vor fi operati cate 100 de patrupezi pe zi in adapostul de pe Theodor Pallady.

Maidanezii vor fi prinsi, adusi la adapostul Primariei Capitalei din strada Theodor Pallady unde vor fi anesteziati. Ei vor fi apoi operati. Interventia dureaza aproximativ zece minute pentru fiecare caine. Animalul ramane, apoi, in adapost timp de 24 de ore pentru a se recupera. Apoi, el este lasat liber pe strada.

Potrivit directorului „Vier Pfoten”, se vor plati aproximativ 20 de euro pentru fiecare caine din fondurile proprii ale fundatiei. La un calcul simplu, costurile pentru sterilizarea tuturor maidanezilor din Bucuresti variaza intre 300.000 si 500.000 de euro.Nu toata lumea este increzatoare in puterea administratiei locale de a rezolva problema cainilor vagabonzi prin aceasta campanie de sterilizare. „Da, este o solutie, dar pe termen lung. In momentul de fata ar fi trebuit sa fie eutanasiati”, a spus Livia Bechir, o pensionara care locuieste in cartierul Crangasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *