Marele rechin alb nu este in pericol de disparitie

Marele rechin alb nu este in pericol de disparitie
Marele rechin alb nu este in pericol de disparitie

Marele rechin alb nu este in pericol de disparitie in Pacificul de nord-est, iar populatia este chiar in usoara crestere, arata un nou studiu international publicat in revista stiintifica PLOS ONE, care dezminte un raport alarmist aparut anterior.

Studiul, care apreciaza ca populatia de rechini este de peste 2.000 de exemplare in regiunea mentionata, subliniaza ca masurile de protectie aplicate sunt eficiente pentru conservarea celui mai mare peste carnivor din lume, potrivit Agerpres.

Concluziile le confirma pe cele ale unei cercetari anterioare, desfasurate de National Marine Fisheries Service (NMFS), care estima populatia de mari rechini albi in zona Pacificului de nord-est la circa 3.000 de exemplare. “Am considerat ca exista un numar suficient de rechini, asa incat riscul de disparitie este foarte scazut”, a spus Heidi Dewar, biolog marin la NMFS. “De fapt, majoritatea observatiilor noastre duc la concluzia ca populatia de rechini creste”, adauga ea.

Echipa internationala de cercetatori a analizat din nou un studiu realizat in urma cu trei ani, care arata ca numarul de rechini albi din nord-estul Pacificului era de numai 219 exemplare. In urma studiului au fost formulate petitii pentru introducerea rechinului alb pe lista animalelor in pericol de disparitie. Rechinii albi sunt deosebit de greu de numarat, fiind foarte mobili si grupandu-se dupa varsta, sex si marime. Spre deosebire de mamiferele marine, ei nu urca la suprafata sa respire, explica autorii studiului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,327FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente