Asociatia Milvus a lansat, in premiera nationala, linia verde pentru animale

Unica retea de salvare a animalelor salbatice ranite din Romania are o linie verde telefonica, de saptamana trecuta. Numarul de telefon 0722-533.816 este disponibil 24 de ore si poate fi apelat de cei care gasesc animale ranite. Lansarea numarului a avut loc la Zanza Cafe din Tirgu Mures, saptamana trecuta, cu participarea reprezentantilor Asociatiei „Milvus…

Citește mai departe

Schimbarile climatice din ultimii 30.000 de ani au decimat populatia de diavoli tasmanieni

Schimbarile climatice petrecute in ultimii 30.000 de ani au decimat populatia de diavoli tasmanieni, care se afla in prezent in pragul disparitiei, potrivit unui studiu publicat miercuri si preluat de EFE. Jeremy Austin, unul din autori, biolog la Universitatea din Adelaide, a declarat ca aceste animale s-au confruntat in trecut cu doua perioade grele, care…

Citește mai departe
Beneficiile nasterii naturale pentru copil si mama

Scandal in Marea Britanie din cauza bebelusilor „modificati genetic”

Guvernul britanic a fost acuzat de inducere in eroare a publicului in ceea ce priveste introducerea unei noi tehnici de fertilizare in vitro, procedura despre care unii experti sustin ca va duce la nasterea de copii „modificati genetic”. Oamenii de stiinta din Marea Britanie, inclusiv Lordul Winston, un pionier al tratamentelor de fertilitate, au criticat…

Citește mai departe

Umanism Evolutiv (Autor dr. Peter Lengyel)

Realismul stiintific face posibila intelegerea Omului ca vietate, fiinta biologica rezultata prin procesul evolutiv, fenomen natural care se deruleaza in continuare… si se va derula atat timp cat viul va reusi sa persiste; se creioneaza o imagine cu aspectele subtile dar si cu cele brutale ale omului non-idealizat, ci perceput asa cum reiese din analiza…

Citește mai departe
România va avea primul ghid al plantelor s?lbatice in limba engleza. Va contine 1000 de specii ce cresc la noi si va fi util pentru medicina alternativa

Romania va avea primul ghid al plantelor salbatice in limba engleza. Va contine 1000 de specii ce cresc la noi si va fi util pentru medicina alternativa

Primul ghid de teren al plantelor salbatice din Romania, care va contine imagini si informatii detaliate despre peste 1.000 de specii de plante care cresc in tara noastra, va fi realizat de Ioana Popescu, biolog roman stabilit in SUA, profesor la o universitate din Springfield, Missouri. „Lucrez de sapte ani, practic din 2007, la un…

Citește mai departe

VRN.ro: Adevarul despre gazele de sist!

Oamenii de stiintã vorbesc: politicienii romani isi astupã urechile! DEZBATERE FÃRÃ AUTORITÃTI Dezbaterea privind efectul fracturãrii hidraulice asupra sãnãtãtii oamenilor si asupra mediului, care a avut loc ieri la Centrul de Afaceri Vaslui, nu a fost onoratã de prezenta autoritãtilor judetene si locale, desi au fost invitate special. Sandra Steingraber a vorbit aproape douã ore,…

Citește mai departe
Turism eco în Retezat

Turism eco in Retezat

Asociatia Rangerilor din Romania a castigat un proiect in valoare de 128.000 de euro, bani cu care va instrui 44 de rangeri angajati ai parcurilor nationale si 15 rangeri voluntari. In plus, proiectul prevede si activitati de dezvoltare eco-turistica, constientizare asupra problemelor cu care se confrunta Parcul National Retezat, dar si schimburi de experienta. Beneficiarii proiectului…

Citește mai departe

Nanotehnologia ar putea transforma arbustii in generatoare masive de energie

Nanotehnologia ar putea transforma arbustii in generatoare masive de energie sau in senzori pentru explozibili. Plantele sunt foarte valoroase: sunt folosite in alimentatie, sunt transformate in carburanti, emit oxigenul in aer si, datorita frumusetii lor, au rol decorativ. In prezent, o echipa de cercetatori de la MIT si-a propus sa intensifice utilitatea plantelor prin adaugarea…

Citește mai departe

„Natura este magie, este liniste, si asta vreau sa surprind in fotografii”

Mihai Baciu, unul dintre fotografii tulceni foarte cunoscuti, este la origine iesean insa acum se considera „dobrogean suta la suta, prin adoptie”. A lucrat timp de zece ani in cadrul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii unde l-a avut ca profesor pe renumitul biolog tulcean Janos Botond Kiss, acum angajat al Institutului Delta Dunarii Tulcea. „Magia…

Citește mai departe
Australia: Câinii dingo sunt în pragul dispari?iei

Australia: Cainii dingo sunt in pragul disparitiei

Cainii dingo populeaza de mii de ani campiile australiene, insa aceasta subspecie de lup, animal emblematic al Australiei, ar putea disparea din cauza incrucisarilor cu caini salbatici sau domestici. ‘Chiar daca seamana cu un caine… este un animal salbatic’, spune Amanda McDowell, presedinta Asociatiei pentru protejarea cainelui dingo australian. Animalul descinde din lup si a…

Citește mai departe
Lumea ascunsa de sub calota glaciara

Un lac din Antarctica, ingropat sub calota glaciara, este populat de zeci de specii de organisme unicelulare

O comunitate microbiana prospera, care se hraneste cu dioxid de carbon, traieste in apele lacului Whillans din Antarctica, un lac putin adanc, ingropat insa sub calota glaciara, conform unui raport stiintific prezentat cu ocazia intrunirii anuale a Uniunii americane de Geofizica, conform LiveScience. Mostrele de apa recoltate in ianuarie 2013 din lacul Whillans sunt dominate…

Citește mai departe
Noile reguli din comertul cu produse modificate genetic vor distruge ideea de piata unica a UE

Concluzii asupra analizei a 1.783 de cercetari publicate intre 2002 si 2012 pe tema organismelor modificate genetic (OMG)

O echipa de cercetatori italieni a efectuat o analiza sistematica a tuturor cercetarilor stiintifice efectuate asupra culturilor modificate genetic in ultimul deceniu. Oamenii de stiinta condusi de Alessandro Nicolia, un biolog de la Universitatea din Perugia, au colectat si evaluat 1.783 de cercetari publicate intre 2002 si 2012 pe tema organismelor modificate genetic (OMG). Efortul…

Citește mai departe

Condimente care te feresc de boli

Condimentele si ierburile aromatice aduc un plus de savoare preparatelor culinare. In plus, ele au proprietati terapeutice deosebite si combat afectiuni cu care ne confruntam frecvent. Dafinul combate raguseala Infectiile respiratorii, starile febrile, raguseala si infectiile buco-faringiene pot fi tratate cu supa de pasare care contine frunze de dafin (doua frunze la o portie). De…

Citește mai departe
Muzeul Olteniei: Ziua Mondial? a P?s?rilor în p?durea Radomir

Ce pasari traiesc la Muzeul Satului din Cluj

Vietuitoarele inaripate care traiesc in Parcul Etnografic „Romulus Vuia“ din Cluj-Napoca vor fi „vedetele“ mai multor sedinte foto. Muzeul Etnografic al Transilvaniei, in subordinea caruia se afla parcul (numit generic Muzeul satului), are un parteneriat incheiat cu fotograful si biologul Marius Ioan Groza. Directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, Tudor Salagean, spune ca unul…

Citește mai departe

Uraganul Sandy, semnul unei agravari a schimbarilor climatice

Furtunile, care afecteaza in prezent diverse regiuni ale continentului american, precum uraganul Sandy sau ploile torentiale din Argentina, reprezinta semnul schimbarilor climatice care se vor agrava, au avertizat luni expertii in timpul unei conferinte la Lima. „Aceste furtuni reprezinta un semnal de alarma si chiar daca acest lucru pare un pic catastrofic, adevarul este ca…

Citește mai departe

Este nevoie de studii legate de consumul de organisme modificate genetic – Agentia franceza pentru securitate sanitara

Agentia franceza pentru securitate sanitara (ANSES) a solicitat luni efectuarea de studii legate de efectele pe termen lung ale consumului de organisme modificate genetic (OMG) asociate cu pesticide, scrie AFP. ANSES a respinsa insa studiul controversat al unui om de stiinta francez legat de porumbul transgenic NK603 produs de Monsanto. ANSES, sesizata de guvernul francez,…

Citește mai departe

Cantecul balenei albastre strabate oceanul: un nou dispozitiv ar putea salva specia pe cale de disparitie

Gratie unui nou dispozitiv acustic, biologii australieni au putut localiza cetaceele, dintre care multe au fost decimate, la sute de kilometri distanta, relateaza Le Figaro. Cercetatorii australieni care au participat la programul de studiu international asupra balenelor albastre au prezentat, la Sidney, ultimele sonde acustice capabile sa localizeze cetaceele chiar si de la sute de…

Citește mai departe

Exista si organisme modificate genetic naturale? Un cercetator incearca sa demonstreze ca da

Schimbarile climatice anuntate de tot mai desele iesiri din norma ale anotimpurilor cu efectele lor daunatoare asupra recoltelor ii determina pe specialisti sa gaseasca solutii pentru a feri generatiile viitoare de problemele penuriei de alimente. In paralel cu eforturile privind constientizarea problemelor ridicate de incalzirea globala si punerea in aplicare a politicilor menite sa conduca…

Citește mai departe