Bacterie modificata genetic, sursa de biocombustibil

0
525
Bacterie modificata genetic, sursa de biocombustibil
Bacterie modificata genetic, sursa de biocombustibil

O bacterie modificata genetic de specialisti promite sa ne scuteasca de drumurile la pompa benzinariei si sa ne lase cu mai multi bani in buzunar.

Proiectul este dezvoltat de expertii de la cunoscuta institutie de cercetare MIT, din SUA, scrie inquisitr.com. Daca testele vor fi un succes, biocombustibilul astfel obtinut va fi de zece ori mai eficient decat tipurile de astfel de combustibil existent pe piata.

Bacteria care promite mult

Concret, microorganismul denumit R. eutropha bacterium permite crearea de izobutanol, un tip de alcool care poate fi combinat cu cel clasic sau il poate inlocui complet. „Am demonstrat ca putem obtine cantitati substantiale de izobutanol”, a declarat Christopher Brigham, biolog la MIT. In prezent, exista mai multe proiecte de cercetare prin care se produce biocombustibil din bacterii, insa acestea trebuie omorate pentru ca rezultatul sa fie cel dorit.

Alte utilizari

Noua metoda permite obtinerea combustibilului fara omorarea bacteriilor, acestea eliminand produsul in mediul in care sunt puse. Urmatorul pas este obtinerea combustibilului din dioxid de carbon utilizand tot bacterii. Printre alte utilizari ale bacteriilor se numara hranirea bacteriilor cu surse de carbon din reziduuri provenite din agricultura sau din orase.

Conform specialistilor, acesta este un pas urias in obtinerea unei surse de energie regenerabile. Metoda este acum testata in laborator, iar productia industriala mai are putin de asteptat, daca totul decurge bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.