Maramuresean anchetat pentru ca a intoxicat cu clor pestii de pe paraul Ronisoara

0
427
Maramuresean anchetat pentru ca a intoxicat cu clor pestii de pe paraul Ronisoara
Maramuresean anchetat pentru ca a intoxicat cu clor pestii de pe paraul Ronisoara

Caz neobisnuit de braconaj in localitatea maramureseana Rona de Sus. Un barbat de 46 de ani din comuna este cercetat pentru ca a intoxicat cu clor o cantitate insemnata de peste din paraul Ronisoara. Incidentul a intrat in atentia autoritatilor la finele saptamanii, cand pe o portiune de patru kilometri au fost gasiti circa 500 de cleni, albisoare, mrene si porcusori, de diverse dimensiuni, care pluteau la suprafata apei.

Suspectul, pe nume Vasile D., le-a relatat politistilor ca a aruncat in parau clor marca “ACE”, achizitionat din comert, si ca intentiona sa culeaga pestii morti pentru ca mai apoi sa ii consume.

In ancheta care a avut loc la Rona au fost implicati si specialisti ai Serviciului de Gospodarire a Apelor, precum si autoritatile judetene.

Initial s-a crezut ca e vorba de un caz de poluare. Au fost ridicate mostre de apa, din mai multe puncte, pentru identificarea substantei care a omorat pestii si s-a cerut prezenta echipelor de protectie a mediului.

Astazi, 27 august, reprezentantii Institutiei Prefectului Maramures au aratat ca rezultatele analizelor recoltate de pe Ronicioara nu au scos in evidenta substante poluante, nici in zona afectata, nici in amonte sau in aval

”Varianta cea mai plauzibila in acest moment e aceea ca a fost aruncat in apa hipoclorit in vederea braconajului”, au completat ei.

Verificarile politiei in zona continua, pentru a se vedea daca au mai fost si alte persoane implicate si pentru tragerea la raspundere a vinovatilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.