Marii consumatori de energie, reuniti la Berlin

Capitala Germaniei gazduieste lucrarile reuniunii referitoare la schimbarile climatice, la care participa 20 de tari, inclusiv cele din G8

Cei mai mari consumatori de energie din lume, printre care se numara si statele din grupul G8, s-au intalnit la Berlin pentru a discuta despre transferul de tehnologii ecologice catre tarile emergente, precum si despre un acord post-Kyoto de reducere a emisiilor de gaz cu efect de sera.

Ministrul german al mediului, Sigmar Gabriel, si cel al economiei, Michael Glos, si-au invitat omologii din grupul G8, din Australia, din Spania, din Brazilia, China, dar si din Nigeria (primul producator de petrol din Africa) sa ia parte la summitul din capitala Germaniei, unde se discuta despre investitiile presupuse de transferul de tehnologii curate dinspre tarile dezvoltate, energofage, si cele emergente.

Summitul se vrea deopotriva o noua etapa in pregatirea conferintei de la Bali, din decembrie, care va decide noul proiect ce urmeaza sa ia locul Protocolului Kyoto, ce expira in 2012.

Un acord de acest gen nu va fi acceptat de tarile industrializate si de cele emergente deopotriva, daca nu se tine cont de interesele economice ale fiecarui grup in parte, a precizat ministrul german al mediului. Numai transferul tehnologiilor ecologice va permite reducerea, cu un procent important, a emisiilor poluante, au precizat si reprezentantii AIEA.

Citeste articolul Marii consumatori de energie, reuniti la Berlin integral in Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,335FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente