Mars impotriva poluarii la Alba Iulia: Afara, afara cu Kronospan din tara!

Mars impotriva poluarii la Alba Iulia: Afara, afara cu Kronospan din tara!
Mars impotriva poluarii la Alba Iulia: Afara, afara cu Kronospan din tara!

Campania Opriti poluarea in Sebes a ajuns duminica in Alba Iulia. Peste 300 de persoane au participat la un mars ce a avut loc intre sediile Agentiei pentru Protectia Mediului si Prefectura Alba, titreaza ActiveNews.

Manifestantii au cerut relocarea noii fabrici de formaldehida la cel putin 50 de kilometri departare de orasul Sebes. Acesstia au venit la Alba Iulia cu pancarte pe care erau imprimate mesaje precum: „Agentia pentru protectia poluatorilor”, „DNA, DNA Sebesu-i ancheta ta”, „APM, GNM, DSP protejati-ne”. De asemenea pe traseul pe care l-au parcurs de la sediul APM Alba si pana la Institutia Prefectului, protestatarii au scandat: „Afara, afara cu Kronospan din tara”, „Kronospanu ne polueaza, oare cine protejeaza?”, „Nu mai vrem poluare!”, scrie alba24.ro

La ora 15:40 o parte din organizatorii protestului au intrat in sediul Prefecturii, unde au depus o petitie cu 6.000 de semnaturi.

Pana in prezent au fost organizate sapte proteste la Sebes, la care au participat si persoane din Timisoara, Cluj, Sibiu, dar si alte orase din Romania, dupa cum au anuntat organizatorii. Obiectivul acestori manifestatii este de a milita impotriva construirii unei noi fabricii de formaldehida in Sebes, cu o capacitate de 60.000 de tone pe an.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente