Martisoare ecologice la Laptaria lui Enache

0
642

Nu aruncati bateriile consumate, paiele de la sucuri, dopurile de la sticlele din plastic sau cele de pluta! De ce? Pentru ca puteti face din ele martisoare ecologice!
martisoare ecologice
Ideea a fost pusa in practica duminica seara, la Laptaria lui Enache, de EcoAssist, o asociatie pentru protectia mediului inconjurator, in parteneriat cu cativa tineri artisti.
Expozitia s-a intitulat „Junk Made”, si asta pentru ca toate materialele folosite pentru realizarea martisoarelor erau reciclabile. Zambile la doza de racoritoare, posetute din dopuri de pluta, ornate cu litere decupate din ziare, forme realizate din paie se aflau la loc de cinste alaturi de traditionalii trifoi sau cosari.
Pana si cheitele de la dozele de sucuri si-au gasit o utilitate, intrucat, impodobite cu un fir alb-rosu, au devenit atractia standului. Iar preturile erau pentru toate buzunarele: 5 lei o zambila la doza, 2 lei o cheita-martisor si doar 3 lei restul martisoarelor. Comerciantii nu au dezamagit nici ei – hainele lor erau pe masura expozitiei: bluze sau rochii ecologice, realizate din ziare, de tanara artista Ina Ella Cherim.
Astfel ca, in plina criza economica, EcoAssist a oferit idei ingenioase pentru martisoare accesibile, pe care oricine le poate realiza din resursele pe care le are la indemana.

Sursa: Ziua

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.