Masacru ecologic la marginea municipiului Botosani! “Garda de Mediu doarme, Agentia pentru Protectia Mediului doarme!”

Masacru ecologic la marginea municipiului Botosani! "Garda de Mediu doarme, Agentia pentru Protectia Mediului doarme!"
Masacru ecologic la marginea municipiului Botosani! “Garda de Mediu doarme, Agentia pentru Protectia Mediului doarme!”

Masacru ecologic la marginea municipiului Botosani! Mai multi copaci, pini si plopi, au fost taiati de pe un teren care a fost concesionat de la Primaria Botosani la marginea municipiului, la iesirea catre Iasi.

Viceprimarul Eugen Turcanu sustine ca cel care a concesionat terenul nu avea niciun drept sa faca acest lucru si a fost sesizata Politia Locala, edilul precizand ca ceea ce s-a intamplat este un caz penal.

“Am fost informat in dupa-amiaza zilei de miercuri de catre Politia Locala ca pe un teren concesionat la intrarea in Botosani dinspre Iasi, in dreptul Benzinariei BBB, un domn care intentiona sa opereze acolo o activitate economica a culcat la pamant toti pinii si toti copaceii care mai erau acolo in zona, 24 la numar. Putem sa spunem ca este un masacru ecologic, pastrand proportiile, pentru municipiul Botosani. Totusi sa tai 24 de copaci si sa nu ai nicio remuscare, sa o faci cu nonsalanta asta inseamna un grad de iresponsabilitate care nu stiu daca are vreo scuza. Dumnealui a primit spre concesiune terenul dar nu avea niciun drept sa taie. Concensionarul este obligat sa respecte conditiile impuse de natura bunurilor proprietate publica”, a declarat viceprimarul.

Potrivit reprezentantilor Primariei, terenul, in suprafata de 1.624 metri patrati, a fost concesionat pentru o perioada de cinci ani de zile.

Viceprimarul Eugen Turcanu sustine ca sesizarea privind taierea copacilor a ajuns la Primarie inca de acum o luna, dar el abia acum a intrat in posesia documentelor.

“Am fost sesizati de jandarmi in data de 4 august. Eu nu am vazut pana acum aceasta hartie, ca este modul acela de a lucra foarte defectuos in primarie si hartiile acestea nu mi-au fost date oficial, le-am primit pe surse. Cineva trebuie sa ia o masura, s-a intamplat ceva grav. E fapta penala si am cerut Politiei Locale sa intocmeasca actele mai departe daca Garda de Mediu doarme, Agentia pentru Protectia Mediului doarme”, a afirmat Eugen Turcanu.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,541FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente