Masacru verde de dragul balcoanelor

In ultimul an de zile, in municipiul Galati au fost taiati 2700 de copaci si au fost plantati doar aproximativ 900, a declarat comisarul sef al Garzii de Mediu Galati, Gabriel Panaitescu. Numarul arborilor care au fost plantati ar trebui sa fie mult mai mare, tinand cont de faptul ca potrivit legislatiei in vigoare, in locul fiecarui copac taiat ar trebui plantati un numar de 5.

„Pana in luna iunie 2006, Agentia pentru Protectia Mediului Galati dadea acordul necesar pentru taierea copacilor. Dupa aceasta data competenta i-a revenit Primariei Galati, care se ocupa de eliberarea avizelor necesare. Din pacate, numarul copacilor taiati in ultimul an in municipiul Galati a fost de 2700 in timp ce s-au plantat doar aproximativ 900. Am discutat si cu domnul primar Dumitru Nicolae aceasta problema a taierii copacilor, am facut si adrese catre Primaria Galati. Primaria Galati nu are specialisti care sa spuna daca un copac trebuie taiat sau toaletat si nu are nici un peisagist pentru asa ceva”, a mai precizat comisarul sef al Garzii de Mediu Galati, Gabriel Panaitescu.

In ceea ce priveste reclamatiile facute de multi galateni care se plang de faptul ca arborii sunt taiati pentru a face loc unor constructii, Gabriel Panaitescu a mai precizat ca cei mai multi copaci sunt masacrati de persoanele fizice care doresc sa-si faca balcoane sau sa-si extinda spatiul de la parterul blocului.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *