Masculii a mii de speciii, de la ursi polari la acvile isi asuma de cativa ani trasaturi feminine

0
388
Masculii a mii de speciii, de la ursi polari la acvile isi asuma de cativa ani trasaturi feminine
Masculii a mii de speciii, de la ursi polari la acvile isi asuma de cativa ani trasaturi feminine

Oameni de stiinta din lumea intreaga au descoperit ca sexul vertebratelor se schimba. Masculii a mii de speciii, de la ursi polari la acvile, de la amfibii la aligatori, de la rozatoare la marii pradatori, isi asuma de cativa ani trasaturi feminine, printr-o reducere a dimensiunilor organelor lor de reproducere, o tendinta de hermxaafroditism si prezenta unor hormoni ce nu apartin genului lor, se arata in cel mai mai serios raport mondial privind prabusirea virilitatii, dat publicitatii luni. Potrivit raportului, care reuneste peste 250 de studii stiintifice conduse de cele mai bune universitati din lume, vina pentru acest fenomen revine celor 100.000 de agenti chimici pe care omenirea i-a deversat in pamant, apa si atmosfera, avand numai o vaga idee asupra prejudiciilor generate, relateaza „La Stampa”, consultat de Agerpres.

La alterarea functiilor endocrine ale fiintelor vii contribuie sute de substante, raspandite pretutindei, astfel incat este foarte dificil, daca nu chiar imposbil, sa nu intram in contact cu ele. De exemplu, ”Endocrine Disrupters” (ED), produsii chimici care altereaza functiile endocrine sau hormonale, sunt atat de raspanditi incat de acum este imposibil sa nu vii in contact cu ei intr-o zi normala de activitate. Alte substante, precum dioxina, DDT sau policlorobifenilii (PCB) nu mai sunt folosite, dar sunt inca prezente in mediul ambiant.

Pesticidele si antiparazitii sunt folosite pe larg in agricultura, iar alte substante distrugatoare ale functiilor hormonale se afla in detergenti, adezivi, plastic, amalgamurile dentistului, deodorante, cosmetice, talc, lipici, in substantele care intarzie incendierea, prezente in aparatura electrica si in scaunele din avioane, precum si in conservantii din alimente. Pentru alterarea functiilor endocrine ale fiintelor vii sunt responsabili si hormonii feminini continuti in pilulele anticonceptionale, care depasesc nealterati tratamentul de purificare a apelor de deversare si ajung in fluvii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.