Array

Masina eco ce functioneaza pe baza de amoniac, creata in Coreea de Sud

Masina eco ce functioneaza pe baza de amoniac, creata in Coreea de Sud
Masina eco ce functioneaza pe baza de amoniac, creata in Coreea de Sud

Coreea de Sud a prezentat marti prima sa masina eco, care functioneaza pe baza de amoniac, o alternativa la combustibilii fosili care produc gaze cu efect de sera, dupa cum a relatat marti agentia locala de presa Yonhap.

In loc de combustibilul conventional, autoturismul, conceput de Institutul coreean pentru studii energetice (KIER), utilizeaza un amestec din 30% benzina si 70% amoniac, ceea ce va permite reducerea emisiilor de carbon cu pana la 70%, conform Ministerului Stiintei de la Seul, citat de Agerpres.

Arderea amoniacului, compus din azot si hidrogen, dupa cum subliniaza dezvoltatorii sud-coreeni, nu produce gaze cu efect de sera. Acesta poate fi adaugat la carburantul pentru orice masina, fiind nevoie doar de actualizarea sistemului, asigura ei.

Daca numai 20% dintre toate autoturismele care circula astazi pe strazile din Coreea de Sud ar utiliza acest tip de combustibil, emisiile de gaze cu efect de sera s-ar reduce cu mai mult de 10 milioane de tone, sau 15% pe an.

Singurul dezavantaj este pretul ridicat la amoniac, dar reprezentanti ai Institutului pentru studii energetice de la Seul asigura ca se lucreaza deja la un mijloc mai ieftin de productie a amoniacului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente