Masuri legale pentru a salva Insulele Galapagos

galapagosPlantele si animalele sunt amenintate de numarul de vizitatori ai Insulelor Darwin. Astfel, imigrantii ilegali sunt expulzati pentru a salva ecosistemele arhipelagului.

Arhipelagul vulcanic situat pe coasta Americii de Sud este recunoscut drept cel mai mare laborator natural al evolutiei speciilor.
Observatiile lui Charles Darwin cu privire la Insulele Galapagos au fost inspirate de teoriile acestuia despre selectia naturii, selectie transformata intr-un simbol de adaptare si de supravietuire. Cormorani, broaste testoase, egrete, pescarusi cu picioare albastre, albatrosi, iguane, toate acestea se gasesc pe gruparea de insule vulcanice.
Insa, nu cu mult timp in urma, pe aceste insule au aparut o noua specie: imigrantii ilegali. De-a lungul timpului, dezvoltarea turismului a atras aici si noi locuri de munca. Guvernul Ecuadorean a demarat un proces amplu pentru a reduce munca la negru, si astfel pentru a reduce imigratia ilegala, implicit pentru a salva arhipelagul Insulelor Testoaselor.
Numarul record de vizitatori au pus in pericol plante si animale pe cale de disparitie, fapt ce a determinat Unesco sa adauge Insulele Galapagos pe lista „locurilor amenintate”. Autoritatile se asteapta la un flux major de turisti anul viitor, cand se vor implinii 200 de ani de la nasterea lui Charles Darwin, autorul lucrarii Originea speciilor, lucrare cea transformat modul in care omenirea privea istoria si evolutia vietii pe Pamant.
Doua secole mai tarziu, multe din speciile aflate pe insula „au supravietuit atacurilor” oamenilor, insa autoritatile, dupa nenuimaratele avertismente ale ecologistilor, au decis sa puna capat imigrarii ilegale.
Astfel, au fost infiintate patrule speciale pentru a captura rezidentii ilegali, care sunt mai apoi transportati cu avionul 600 de mile, pe continent.
„Este o actiune prin care trimitem acasa pe toti cei care nu au statut legal sau nu au toata documentatia necesara”, a decarat Carlos Marcios.
Cu toate acestea nu exista planuri pentru a reduce numarul de turisti, in cea mai mare parte europeni si americani care contribuie la dezvoltarea economica a arhipelagului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *