MASURI PENTRU PROTEJAREA SPATIILOR VERZI, STABILITE DE GUVERN

0
217

Guvernul a hotarat sa blocheze mafia imobiliara si a stabilit masuri drastice pentru protejarea spatiilor verzi. Terenurile pe care in prezent se afla gradini zoologice, gradini botanice sau parcuri nu vor putea deveni spatii de construit. Primarul general al capitalei a declarat recent ca s-a inteles cu primaria din Chiajna sa mute gradina zoologica de aici, din Baneasa, in afara Bucurestiului.

Exista suspiciunea ca intelegerea are rostul de a elibera acest teren, unde metrul patrat costa cam 2.000 de euro. E vorba de vreo sapte hectare vanate de speculatori sau dezvoltatori de cartiere rezidentiale si cladiri de birouri.

Daca municipalitatea isi va mentine decizia de a muta ZOO Baneasa, atunci Primaria generala va trebui sa amenajeze aici fie o gradina botanica, fie un parc.

Oficialii guvernului sustin ca in niciun caz nu vor rasari cladiri in acest loc. Iar daca cineva va incerca asta, risca puscaria. Acelasi regim se va aplica tuturor gradinilor zoologice, botanice sau parcurilor din tara.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.