Materialul genetic afectat favorizeaza impatranirea cerebrala

Materialul genetic afectat favorizeaza impatranirea cerebrala

Cercetatorii francezi au identificat fenomenul care sta la baza pierderilor de memorie la persoanele in varsta si, implicit, unul dintre simptomele Alzheimer-ului.

Este stiut faptul ca volumul hipocampului scade la persoanele in varsta, acest lucru generand tulburari de memorie, insa au fost descoperite mutatii genetice la nivelul genomului care determina aceasta reducere de volum.

Specialistii spun ca mutatiile schimba structura genelor importante cu functii multiple implicate in moartea celulara, dezvoltarea embrionara, diabet sau migratie neuronala.

Hipocampul este o structura cerebrala implicata in demente si imbatranire celulara, iar studiul confirma faptul ca asocierea dintre materialul genetic afectat cu o anumita regiune din scoarta cerebrala, accelereaza imbatranirea si determina boli precum Alzheimer.

Studiul a fost coordonat in Franta, de Christophe Tzourio de la Institutul National de Sanatate si Cercetare Medicala din Bordeaux, impreuna cu Philippe Amoye de la INSERM Lille, cercetand patrimoniul genetic si IRM-urile a peste 9.000 de persoane cu varsta cuprinsa intre 56 si 84 de ani, potrivit Agerpres.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente