MEHEDINTI. Agentia pentru Protectia Mediului din Mehedinti si-a tras o vila cu trei etaje in Clisura Dunarii, in mijlocul Parcului Natural Portile de Fier I. In viitor, aici se vor intalni directorii tuturor agentiilor de mediu din Romania. La etajul trei va fi o sala mare de sedinte si multe camere pentru cazare si sali de protocol.
Agentia Nationala pentru Protectia Mediului a platit pentru acest proiect, ce a fost inceput in anul 2006, pana acum, 11 miliarde de lei vechi, iar pana la finalizare se pare ca vor mai cheltui alte 4 miliarde. Prin proiectul care este pe punctul de a fi finalizat in acest an, cei de la Mediu au intrat in randul personalitatilor cu fite, posesoare de vile de vacanta pe malul fluviului, in zona Eselnita – Dubova. “Pichetul de graniceri l-am cedat, in timpul reorganizarii Politiei de Frontiera, cu titlu gratuit, printr-o hotarare de guvern si a fost dat celor de la Mediu”, a declarat Valeriu Pera, comisar sef IPJ Mehedinti. Marea cladire ce se poate vedea cu ochiul liber din cele trei zari, cea de-a patra fiind muntele, si-a pus bazele pe un vechi pichet de graniceri, pe care cei de la Mediu l-au obtinut gratis, platind doar paza la vechea cladire, timp de patru ani de zile. “Au luat vechiul pichet de graniceri care era la noi in comuna, Dubova, in zona Tisovita, acolo s-a vrut prima data sa se faca o manastire, dar nu stiu prin ce mijloace au intrat in posesia cladirii cei de la Mediu din Severin, au luat totul pe degeaba si acum au facut o vila de se invarte dupa soare”, a spus Adrian Ursu, referent la primaria din Dubova.
Reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului Mehedinti spun ca aceasta constructie era necesara, ei fiind in derularea unui mare proiect de monitorizare a zonei din parcul Portile de Fier I, proiect la care li se vor alatura si cei de la Protectia Mediului din Serbia. “Este vorba de un mare proiect pe care eu l-am inaintat Ministerului Mediului si am fost ajutat si de doamna ministru Sulfina Barbu. Proiectul este in plina derulare si se vrea a fi un Centru de Instruire si Formare a reprezentantilor tuturor Agentiilor de Mediu din tara. Am obtinut pichetul gratuit, am primit de la minister 11 miliarde de lei vechi, s-au cheltuit pana acum 6 miliarde si daca proiectul se desfasoara in conditiile pe care le-am prevazut eu, o sa mai avem nevoie si de alti bani”, a declarat Mihai Budu, director APM Mehedinti. Ocrotita de toata linistea naturii si scaldata de briza Dunarii, vila de istruire este bine pozitionata pe un versant al muntilor din zona, unde mai marii Mediului din Romania, dar, in special, din Mehedinti, isi vor putea petrece weekend-urile si concediile pe banii contribuabililor, intr-o vila construita tot din banii romanilor.
In vila, luxul din lume! Usi de termopan, ferestre de lemn presat cu sticla speciala prin care sa nu treaca vantul din zona, terase mari, centrala de incalzire proprie si linie de energie electrica trasa special pe munte pana la vila mediului. “Pentru a urca la vila pe care noi o construim, trebuie sa facem aproape 100 de metri de scara din beton, ce va fi placat cu marmura. Avem in proiect si un drum de acces al masinilor de aproape 250 de metri, serpuit, pe care sa se ajunga in curtea vilei” , a spus un angajat al firmei care se ocupa de construirea Centrului de Instruire. Noua cladire de la Dubova, a doua de mari dimensiuni, este proprietatea celor de la APM Mehedinti, tot in marginea Dunarii, dar in Drobeta Turnu Severin. Cei de la Mediu mai detin o vila cu trei etaje, mansarda si multe terase placate cu marmura alba, la fel ca si scarile de acces. Asadar, bani pentru mediu sunt. Multi. Ca si o vila face parte din mediu. Este?

Sursa: 24 de ore

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here