Primii 700 de puieti plantati in cadrul proiectului Mega Copacul

Primii 700 de puieti plantati in cadrul proiectului Mega Copacul

Peste 60 de voluntari ai Enel Romania si ai Asociatiei MaiMultVerde au plantat, in weekend, circa 700 de puieti in prima etapa a proiectului „Mega Copacul”. Prin acest program, Enel se angajeaza sa planteze un copac pentru fiecare 10 MWh de Energie Verde furnizati clientilor sai.

Lansat in cursul acestui an de Enel Energie si Enel Energie Muntenia, produsul Energie Verde ofera companiilor din Romania oportunitatea de a achizitiona electricitate provenita exclusiv din surse regenerabile si de a sprijini astfel reducerea emisiilor de carbon. Un proces certificat independent confera clientilor care opteaza pentru Energie Verde garantia ca au acces la energie produsa din surse regenerabile. Pachetul Energie Verde poate fi achizitionat de orice companie care a optat pentru piata libera de energie electrica. Mega Image a fost primul client din domeniul retail-ului alimentar care a ales sa consume Energie Verde, inca de la inceputul lui 2012.

Sambata, 24 noiembrie 2012, angajatii Enel si voluntarii asociatiei MaiMultVerde au dat startul primei etape a proiectului „Mega Copacul”. Voluntarii au plantat primii 700 de puieti de stejar si cer, in Parcul Natural Comana (jud. Giurgiu) cu sprijinul Ocolului Silvic Comana si al Directiei Silvice Giurgiu, din cadrul Romsilva.

Parcul Natural Comana este o arie protejata de interes national situata in judetul Giurgiu, aproape de Bucuresti, si foarte frecventata de turisti. Cu o suprafata de 24.963 ha, parcul reprezinta o zona speciala de conservare cu regim de protectie pentru specii de flora si fauna, fiind declarat Sit Ramsar.

Ulterior, incepand cu primavara 2013, proiectul ”Mega Copacul” va continua prin realizarea unor lucrari de intretinere a suprafetei plantate in 2012, dar si cu plantarea altor puieti aferenti consumului inregistrat de Enel pentru produsul Energie Verde.

Enel este cea mai mare companie italiana in domeniul energiei electrice si cea de-a doua companie europeana de utilitati in functie de capacitatea instalata. Enel este un grup integrat, cu activitati in domeniul electricitatii si gazelor naturale. Grupul opereaza in peste 40 de tari din intreaga lume, are o capacitate instalata de circa 98.000 MW si comercializeaza electricitate si gaze naturale catre 61 milioane de clienti la nivel global, avand peste 75.000 angajati.

Prezenta pe piata din Romania inca din 2005, Enel este, in acest moment, cel mai mare investitor privat in domeniul energetic, cu operatiuni in sectorul distributiei si furnizarii de electricitate, dar si al productiei de energie electrica din surse regenerabile. Compania are peste 4.200 de angajati pe plan local si ofera servicii unui numar de 2,6 milioane de clienti din trei zone importante ale tarii: Muntenia Sud (inclusiv Bucuresti), Banat si Dobrogea, totalizand aproape o treime din piata locala de distributie. Enel continua dezvoltarea unui program semnificativ de investitii pentru imbunatatirea calitatii serviciilor, modernizarea retelei si implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

Asociatia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizatie neguvernamentala, nonprofit si de protectie a mediului, care are misiunea de a construi o noua cultura a voluntariatului pentru mediu in Romania. In primii patru ani de activitate, 2008 – 2011, MaiMultVerde a lucrat cu peste 19.000 de voluntari, a plantat peste 600.000 de puieti, a strans peste 300 de tone de deseuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucuresti, Cicloteque, a derulat mai multe campanii nationale de informare si educatie si a organizat prima gala de strangere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde in primii patru ani a depasit 3.300.000 de euro. Fondurile au fost obtinute din sponsorizari oferite de marile companii din Romania.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente