Mercedez Benz se implica in campania Copacul de Hartie

Sub deviza “Ajutam copacii sa se intoarca acasa!”, Mercedes-Benz Romania, ca membru activ al comunitatii, a pus la dispozitia organizatiei non-profit mediaORG un autovehicul Sprinter furgon de 3,5 tone si un sofer pentru a facilita colectarea hartiei reciclate de la peste 640 de companii din Bucuresti.
mercedez benz
Copacul de Hartie este un proiect inovator, dezvoltat de mediaORG, care are ca scop protectia mediului prin reducerea cantitatii de hartie aruncata zilnic la cosul de gunoi, prin cresterea cantitatii de hartie reciclata (reducerea numarului de copaci taiati pentru producerea hartiei) si respectiv prin refacerea zonelor verzi (plantarea de copaci).

Sprinter-ul furgon va aduna hartia reciclata de la peste 640 de companii din Bucuresti, eficientizand in acest mod procesul de colectare, prin intermediul volumului de incarcare oferit de pana la 17m³ si a noului plafon suprainaltat care mareste capacitatea de transport. De asemenea, Sprinter-ul furgon ofera o sarcina utila de pana la 2.710 kg, la o masa totala maxim admisibila de pana la 5 tone.

“Ne bucura faptul ca dupa ce s-a inscris si a participat in cadrul proiectului Copacul de Hartie, compania Mercedes-Benz Romania a decis sa sustina mai implicat demersul nostru, punandu-ne la dispozitie o echipa completa: sofer si masina,” a declarat Claudia Catana, coordonatorea proiectului Copacul de Hartie. “Cu siguranta acest ajutor ne va permite sa fim mai prompti in a raspunde solicitarilor primite de la donatorii de hartie din Bucuresti,” a adaugat Claudia Catana, referitor la Sprinter-ul furgon pus la dispozitie de Mercedes-Benz Romania.

Proiectul Copacul de Hartie se bazeaza pe un concept simplu care consta in colectarea hartiei, vanzarea acesteia, achizitionarea de puieti, plantarea puietilor cu sprijinul voluntarilor si implicit refacerea mediului. Astfel, de la inceputul acestui proiect si pana in prezent, peste 300 de tone de hartie si carton au fost colectate de la companiile incrise in acest program, iar banii obtinuti din vanzarea hartiei au fost folositi pentru achizitionarea puietilor si plantarea lor.

mediaORG este o organizatie non-guvernamentala care dezvolta campanii sociale de informare si prevenire. Detalii despre proiectul Copacul de Hartie pot fi gasite pe site-ul www.copaculdehartie.ro.

Sursa: Universul Padurii

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,205FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente