Dosare penale si amenzi de 60.000 de lei pentru hotii de lemne din Neamt

In Neamt, mafia lemnului a primit din partea oamenilor legii o lovitura crunta, care s-a lasat cu zeci de amenzi si dosare penale
hoti de lemne
Pe parcursul ultimelor trei zile, in zonele impadurite ale judetului s-a derulat o actiune de depistare si prindere a hotilor de lemne, de o amploare fara precedent. In actiunea respectiva au fost antrenati nu mai putin de 296 de politisti si 48 de lucratori silvici, care au efectuat 83 de controale, atat asupra transporturilor de masa lemnoasa, cat si asupra societatilor comerciale cu profil de exploatare a materialului lemnos.

In urma verificarilor, au fost depistate opt camioane si inca zece carute, care transportau busteni de arbori furati, din moment ce nu aveau nici un act care sa le justifice provenienta si legalitatea. Un caz demn de remarcat s-a dovedit a fi cel al lui Ion Barsanu, domiciliat in localitatea nemteana Poiana Teiului, care a fost depistat transportand un camion plin cu arbori taiati ilegal, dupa ce chiar in ziua precedenta fusese prins exact in aceeasi postura si i se confiscasera 65,5 metri cubi de material lemnos. In alte cazuri, au fost gasiti soferi care transportau busteni si aveau avize de insotire a marfii falsificate. De asemenea, la patru din firmele nemtene de exploatare a lemnului, care au fost controlate, s-au constatat evaziuni fiscale.

‘Au fost intocmite 26 de dosare penale pentru taieri ilegale de arbori, evaziune fiscala, fals si uz de fals. Totodata, au fost aplicate 63 de sanctiuni contraventionale, constand in amenzi a caror suma totala a fost de 60.296 lei si au fost confiscati 223,89 metri cubi de material lemnos’, a spus inspectorul Catalina Badeanu, purtatorul de cuvant al IPJ Neamt.

Sursa: Universul Padurii

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente