Cei care vor sa iasa la o plimbare cu bicicleta sau cu rolele prin parcurile din Capitala ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte. Autoritatile au inceput sa puna in aplicare mai multe hotarari care interzic accesul biciclistilor si al rolerilor pe aleile parcurilor din Bucuresti.
mersul pe bicicleta
Mersul cu bicicleta a fost deja interzis in parcurile mici din sectorul 3 si poate fi sanctionat de politistii comunitari sau de agentii de paza cu amenzi de pana la 500 lei.

Masura nu este tocmai o noutate. Mai multe legi si hotarari ale consiliului local interzic de ani buni de zile acest lucru, insa putini stiau de ele. Bucurestenii spun insa ca parcurile sunt singurul loc unde pot iesi la o plimbare pe role sau cu bicicleta.

Sunt insa si oameni care spun ca prezenta biciclistilor sau a rolerilor in parcuri este un adevarat pericol.

Parcul Herastrau este locul preferat de bucurestenii care vor sa iasa la o plimbare cu rolele sau bicicleta in aer liber. Multi aleg acest loc si pentru ca la intrarile in parc nu este nicun semn care sa interzica acest lucru.

In mai multe parcuri bucurestene, autoritatile au inceput deja sa-i sanctioneze pe cei care intra pe alei cu bicicleta sau rolele. Aici au fost montate panouri de avertizare, iar amenzile sunt cuprinse intre 40 si 100 de lei.

Pe de alta parte, primarul Sorin Oprescu a declarat in cadrul campaniei “Capitala creste verde”, ca exista un proiect special pentru cei care vor sa se plimbe cu bicicletele in Parcul Tineretului.

“Este vorba despre 6 km de alei pentru biciclisti, cu dublu sens la toate intrarile parcului, cu trasee delimitate, cu insemne care marcheaza pistele. Dupa aprobarea bugetului pe 2009, acest proiect va intra in executia Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement. Si intentionam sa extindem acest proiect si in Parcul Herastrau”, a declarat Oprescu.

Primarul a subliniat ca vor avea loc dezbateri serioase in legatura cu trasarea pistelor pentru biciclisti pe strazi sau pe trotuare.

“Am decis constituirea unor echipe mixte formate din reprezentanti ai Primariei Municipiului Bucuresti, ai Politiei Rutiere, ai ONG-urilor dedicate si ai Federatiei Nationale a Ciclistilor. Impreuna vom cauta cele mai bune solutii astfel incat sa poti circula cu bicicleta de cand ai plecat de acasa pana la destinatia propusa, fara a-ti pune in pericol viata”, a spus primarul Capitalei.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.