Metoda noua pentru reciclarea ecologica a scutecelor

Metoda noua pentru reciclarea ecologica a scutecelor
Metoda noua pentru reciclarea ecologica a scutecelor

In curand, mamele cu spirit ecologic din Mexic nu-si vor mai face griji ca scutecele folosite vor polua mediul din cauza procesului lent de degradare. In aceasta tara a fost dezvoltata o tehnica pe baza de ciuperci care degradeaza scutecele mult mai repede si fara a polua mediul. Datorita noului sistem va scadea volumul de gunoaie.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Metropolitana Autonoma din Mexico City spun ca au descoperit o metoda prin care scutecele se degradeaza mai repede fara a polua mediul. Totul se face cu ajutorul unei specii de ciuperci, care accelereaza deteriorarea lemnului.

„Scutecele sunt fabricate din material extras din copaci. Asa ca, atunci cand luam in calcul ce le poate degrada, ne gandim la un organism care ataca lemnul. Printre alte elemente ale naturii care sunt degradate de acelasi organism se numara si ciupercile. Daca e sa le combinam pe acestea cu lemnul vom obtine scutece care se degradeaza singure“, a declarat Rosa Maria Espinosa, cercetator.

Procesul de degradare a scutecelor dureaza aproape trei luni. In situatia in care la ora actuala, in Mexic ajung la gunoi 500 de tone de scutece zilnic, cercetatorii afirma ca acest numar poate fi redus cu pana la 70 la suta.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente