Mi-e draga Romania pentru Rezervatia Comana

Ac?iune eco în Parcul Natural Comana! Au fost planta?i 4.000 de Mega Copaci

Articol de de Dan Creta

Mi-e draga Romania pentru Rezervatia Comana
Mi-e draga Romania pentru Rezervatia Comana

Parcul Natural Comana reprezinta o a doua Delta pentru Romania si o oaza de relaxare pentru toti cei care iubesc si respecta natura.

Mi-e draga Romania pentru Rezervatia Comana care uneste intr-un singur parc natural superb rezervatiile stiintifice de bujor de munte, de ghimpe si de margaritar sau de lacramioare.

Ca sa ajungi in aceasta zona de natura protejata, undeva pe la jumatatea drumului dintre Bucuresti si Giurgiu faci la stanga, spre Copaceni si Mogosesti, pe un drum care te duce prin lanuri stropite cu maci la manastirea Comana, ctitorita de Vlad Tepes in 1461, pe malul Neajlovului.

Padurea din Rezervatia Comana este splendida. Curata, aerisita, si plina de fluturi si pasari salbatice.

Te poti scalda intr-unul din ochiurile de apa iar in perioada in care infloresc salcamii, iti vine sa adormi in mireasma lor imbatatoare, hipnotizat de concertul broastelor din stufaris, al falfaitului de aripi si al zumzetului de albine care zbarnaie prin tufele de maces.

Din cand in cand poti zari printre copaci caprioare speriate si nehotarate in luminisurile mlastinoase.

Pe balta Comana se mai afla cabana Fantana cu Nuc, construita in 1889, si fel de fel de locuinte lacustre lasate in paragina, dar cu atat mai pitoresti.

Ca sa ajungi la vechile colibe pescaresti de stuf, carora li se mai zice si „satul celtic”, trebuie sa faci echilibristica pe butuci si scanduri, printre broscute testoase.

In Padina Tatarului, in luna mai, are loc o petrecere campeneasca de dragul infloririi bujorilor de munte.

Din punct de vedere al biodiversitatii, Parcul Natural Comana reprezinta o a doua Delta pentru Romania si o oaza de relaxare pentru toti cei care iubesc si respecta natura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *