Microrezervatie. Litoralul romanesc, taramul lebedelor, ratelor salbatice si al lisitelor

0
391
Microrezervaţie. Litoralul românesc, tărâmul lebedelor, raţelor sălbatice şi al lişiţelor
Microrezervatie. Litoralul romanesc, taramul lebedelor, ratelor salbatice si al lisitelor

Litoralul, transformat intr-un taram invadat de lisite, rate salbatice sau lebede. Semn ca Romania devine de an an la an mai calda si se transforma intr-o destinatie agreata de pasarile migratoare. Si va demonstram ca nu va spunem povesti. Venim cu dovada!

Reporterii Neptun Tv au mers astazi la Eforie, locul transformat de cateva saptamani incoace intr-un paradis al zburatoarelor imaculate. Dar si in inima Constantei putem sa ne bucuram in aceasta perioada de frumusetea pasarilor calatoare care si-au gasit adapost pe iazul Microrezervatie Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii.

20 de specii de pasari migratoare au numarat specialistii pe iazul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii din Constanta in aceste zile. Cele mai multe vin din Delta, precum acest starc. Biologii spun ca alta data zburatoarele obisnuiau ca iarna sa zboare mii de kilometri pana in Africa. In ultimii ani insa, poposesc la Constanta, atrase de climatul bland instalat la noi.

Pe iaz pot fi vazuti si cormorani sau cufundaci, spun ingrijitorii de aici, care le mai scapa cate un pumn de graunte. Litoralul nostru a devenit o destinatie preferata si de lebede, originare din Siberia si tarile Nordice.

Acest card de lebede s-a aciuat in Eforie Sud inca din noiembrie, spun localnicii. Asa ca au avut timp suficient sa se obisnuiasca cu oamenii de aici care le trateaza ca pe niste oaspeti de seama si care le aduc mancare in fiecare zi. Asa se face ca au devenit extrem de indraznete.

Specialistii ne dau asigurari ca daca tendinta de incalzire se mentine si in sezoanele urmatoare am putea vedea la Constanta in anii viitori din ce in ce mai multe specii de pasari migratoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.