Mii de delfini foarte rari au fost descoperiti in inima unei jungle din Bangladesh

Mii de delfini Irradaway, o specie extrem de rara, au fost descoperiti in padurile de mangrove din Bangladesh, potrivit unui grup de protectia animalelor.
delfini
Descoperirea aduce speranta pentru specia aflata pe cale de disparitie, ce se regaseste in alte zone din lume intr-un numar foarte mic.

Dar populatia nou gasita este amenintata de schimbarile climatice si de plasele de pescuit, potrivit Wildlife Conservation Society.

Aproape 6.000 de delfini Irradaway, inruditi cu orcile sau balenele ucigase, au fost gasiti in viata in apele dulci ale padurilor de mangrove din Sundarbans, Bangladesh, si in apele adiacente din golful Bengal.

Inaintea acestui studiu, se stia de existenta a doar cateva sute de exemplare.

“Aceasta descoperire ne da multe sperante pentru viitorul delfinilor Irradaway”, a declarat autorul studiului, Brian Smith.

“Bangladesh este un important sanctuar al delfinilor Irradaway, iar conservarea in aceasta regiune trebuie sa fie o prioritate de top”, a subliniat Smith.

Delfinul Irradawy ajunge pana la 2.5 metri lungime si traieste in rauri largi, estuare, si lagune cu apa dulce din sud-estul Asiei.

Oamenii de stiinta nu stiu cu exactitate cati delfini Irradaway mai sunt. In 2008, ei au fost listati drept vulnerabili, de catre International Union of Conservation.

In timpul studiului, cercetatorii au intalnit doi delfini care s-au impotmolit intr-o plasa de pescuit si au murit, o intamplare des intalnita, potrivit pescarilor locali.

Cresterea nivelului marilor cauzata de schimbarile climatice ii ameninta pe delfinii de apa dulce, au spus oamenii de stiinta.

Wildlife Conservation Society roaga autoritatile din Bangladesh sa stabileasca un sanctuar pentru delfinii din padurile de mangrove Sundarbans.

“Sanctuarul va lua ceva timp, dar ii motivam pe pescari sa nu raneasca delfinii care se prind in plasele lor”, a declarat Mohammad Jalilur Rahman, o autoritate din Bangladesh Fisheries Research Institute.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,153FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente