Sase gospodarii din localitatea Sarmasag, judetul Salaj, sunt in pericol din cauza unei alunecari de teren, autoritatile locale urmand sa decida daca vor evacua cele sase familii.
alunecari de teren
“Alunecarea a inceput anul trecut, insa, acum, din cauza vremii, s-a reactivat, versantul alunecand mai mult de o jumatate de metru”, a declarat Dombi Attila, primarul comunei Sarmasag.

Potrivit acestuia, una dintre cele sase familiile ar trebui evacuata. “Casa aproape ca se darama pe ei, asa ca evacuarea este iminenta”, a afirmat edilul.

Versantul cu probleme este situat pe drumul judetean care face legatura intre Sarmasag si Chiesd, iar pentru reabilitarea acestui drum au fost alocate, prin hotarare de Guvern, 15 miliarde de lei vechi, banii care au ajuns la Consiliul Judetean Salaj inca de anul trecut, a mai spus primarul Dombi Attila.

“Banii sunt, iar lucrarile ar putea incepe, mai ales ca iarna a trecut”, a adaugat edilul din Sarmasag. Specialisti din cadrul Directiei Tehnice a CJ Salaj au mers la Sarmasag pentru a evalua situatia, iar in zona va ajunge si subprefectul Claudiu Barsan si seful ISU Salaj, colonelul Gheorghe Labo.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here