Milionarii Europei au incheiat vanatoarea de la Balc organizata de Ion Tiriac.

Aproape 70 de mistreti, dar si cateva caprioare: este bilantul celor doua zile de vanatoare de pe domeniul lui Ion Tiriac de la Balc. Invitatii lui Tiriac au fost importanti oameni de afaceri europeni. Asta dupa ce sambata au avut o zi perfecta, in care gonacii au avut mult de munca: au incarcat zeci de mistreti in carute, tractoare si camioane frigorifice.
vanatoare de mistreti
Sambata a fost prima zi de vanatoare pe domeniul de la Balc, din judetul Bihor. Au participat in jur de 30 de oameni de afaceri de seama din Europa si peste 60 de gonaci. La pranz, invitatii lui Ion Tiriac au luat o pauza si au mancat preparate vanatoresti si au baut tuica fiarta.

Oameni de afaceri, printre care proprietarul concernului Porsche, politicieni si sportivi din toata Europa au venit la vanatoare pe domeniul din Bihor. In ciuda incidentului de vineri cand avionul in care se aflau Ion Ion Tiriac si omul de afaceri Elan Schwartzenberg a iesit de pe pista, pregatirile pentru partida de vanatoare s-au incheiat cu bine. Vanatoarea a inceput la ora 9:00 sambata dimineata.

Spre deosebire de alti ani, cand pregatirile se faceau cu saptamani intregi inaintea evenimentului, de aceasta data autoritatile din Bihor sustin ca nu au fost instiintate despre acest lucru.

Chiar Ioan Tiriac a fost saptamana trecuta la Balc pentru a inspecta domeniul. In acest an, de organizarea evenimentului se ocupa firma lui Tiriac din Bucuresti.

Domeniul de la Balc se afla in administrarea Directiei Silvice Oradea. Ion Tiriac are din 2005 in concesiune acest domeniu de vanatoare, pana in anul 2015 si plateste la stat o taxa de aproximativ un miliard de lei vechi. De asemenea, omul de afaceri a investit in acest domeniu de vanatoare aproximativ un milion de euro. La toate partidele de vanatoare organizate din 2005 si pana acum de Ion Tiriac au participat oameni de afaceri si unii dintre ei au investit in Romania.

Anul trecut printre invitati s-au numarat: Max Emmanuel von Thurn und Taxis (latifundiar german), Klaus Mangold (presedintele Daimler Chrysler), Wolfgang Porsche (mostenitorul companiei auto cu acelasi nume), Alfred Baumhauer (fabricant Cartier), Siegfried Wolf (presedintele companiei de componente auto Magna Europa), Franz Rauch („regele” european al sucurilor), Rudolf Streicher (membru in mai multe guverne ale Austriei, candidat prezidential si sef al partidului socialist), Carlo Pesanti (presedintele Italcementi). Vanatorii au impuscat aproximativ 100 de mistreti.

O asociatie pentru protectia animalelor a protestat atunci fata de partidele organizate de fostul tenismen cu dorinta de a atrage atentia asupra modului in care sunt tratate animalele la Balc.

De departe insa cea mai controversata partida de vanatoare a fost cea din 2005, cand participantii, oameni de afaceri de prima marime, au impuscat 185 de mistreti, adica o treime din fondul domeniului.

Domeniul de la Balc are peste 11.000 de hectare, iar tarcul unde are loc vanatoarea se intinde pe 1.500 de hectare.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *