Ministerul Mediului aloca 191 milioane lei pentru impaduriri

Ministerul vrea sa planteze copaci pe o suprafata de peste 65.000 de hectare.fonduri pentru impaduriri

Ministerul Mediului si Padurilor vrea sa aloce anul acesta suma de 191 milioane lei pentru infiintarea de plantatii forestiere noi si pentru intretinerea celor realizate in anii anteriori, potrivit datelor furnizate de institutie la solicitarea Agentiei NewsIn.

Astfel, ministerul de resort are in plan sa efectueze, prin Inspectoratele Teritoriale de Regim Silvic si de Vanatoare si Regia Nationala a Padurilor, lucrari specifice pe o suprafata de 65.510 hectare, dintre care pe 9.467 hectare vor fi realizate plantatii noi.

In datele Ministerului Mediului se arata ca banii necesari vor fi asigurati din alocatii bugetare, din fondul de ameliorare a fondului funciar cu destinatie silvica si din fondul de conservare.

Potrivit institutiei, in anul 2009, au fost cheltuite 128,7 milioane lei pentru efectuarea de lucrari de infiintare si intretinere a plantatiilor forestiere pe o suprafata de circa 50.000 hectare, din care 11.258 hectare de plantatii nou infiintate.

Cele mai importante suprafete au fost impadurite anul trecut in judetele Valcea, Botosani, Braila, Vrancea, Galati si Caras – Severin.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente