Ministerul Mediului combate taierile ilegale de copaci din Harghita si Mures

Actiune pentru combaterea taierilor ilegale de paduri in judetul Iasi
Ministerul Mediului combate taierile ilegale de copaci din Harghita si Mures

Ministerul Mediului si Padurilor, prin intermediul Directiei Control in Silvicultura, a realizat in perioada 8-19 octombrie, un control tematic privind taierile ilegale si combaterea introducerii in circuitul economic al materialelor lemnoase provenite din taieri ilegale, in judetele Harghita si Mures.

“In urma acestui control, a fost identificat un volum de circa 25.000 mc material lemnos introdus in circuitul economic fara provenienta legala, prin utilizarea ilegala a documentelor cu regim special pentru transportul materialului lemnos. De asemenea au fost retinute documente cu regim special pentru transportul materialului lemnos, emise de alte societati comerciale decat cele care le detineau legal: 27 avize de insotire primare pentru un volum de 929,87 mc. Ca urmare a celor constatate, in perioada controlului au fost sesizate organele din cadrul Politiei Romane pentru efectuarea cercetarilor specifice ce se impun”, a declarat Secretarul de Stat, Mugur Cozmanciuc.

Ministerul Mediului si Padurilor a dispus pentru perioada urmatoare intensificarea controalelor tematice privind taierile ilegale si combaterea introducerii in circuitul economic al materialelor lemnoase provenite din taieri ilegale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *