Ministerul Mediului cumpara un sistem IT de 40 milioane de lei destinat cresterii gradului de protectie a biodiversitatii

0
335
Programul RO02 “Biodiversitate si servicii ale ecosistemelor”
Ministerul Mediului cumpara un sistem IT de 40 milioane de lei destinat cresterii gradului de protectie a biodiversitatii
Ministerul Mediului cumpara un sistem IT de 40 milioane de lei destinat cresterii gradului de protectie a biodiversitatii

Asocierea Open Gov si Romsys, alaturi de Teamnet International (tert sustinator), va furniza Ministerului Mediului un sistem IT destinat cresterii gradului de protectie a biodiversitatii si a patrimoniului natural al Romaniei, contractul ridicandu-se la 39,96 milioane de lei (TVA inclusa).

Finantat din fonduri europene, contractul are o durata de 19 luni si a fost atribuit la inceptul lunii martie, conform datelor disponibile pe www.e-licitatie.ro.

„Obiectivul general al proiectului il constituie cresterea gradului de protectie a biodiversitatii si a patrimoniului natural al Romaniei prin realizarea de seturi de date in conformitate cu specificatiile tehnice Inspire pentru ariile naturale protejate in concordanta cu legislatia comunitara, inclusiv a siturilor Natura 2000, in vederea optimizarii managementului ariilor naturale protejate si a expunerii seturilor de date spatiale aferente ariilor naturale protejate in format Inspire, conform legislatiei in vigoare”, se arata in caietul de sarcini al licitatiei.

Conform anuntului de atribuire, contractul a fost incheiat la valoare de 39.961.132,81 lei (TVA inclusa), cu 732,12 lei mai putin fata de nivelul estimat prin documentatia de participare, respectiv 39.961.864,93 lei (TVA inclusa).

La licitatie au mai participat consortiile formate din Star Storage si Blom Romania, precum si Primul Meridian SRL Slatina, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Protectia Mediului (INCDPM), Safetech Innovations SRL Bucuresti, Gauss SRL Timisoara si Geotop SRL Odorheiu-Secuiescu.

Firma Open Gov a fost infiintata in anul 2011 si are ca obiect „alte activitati de servicii privind tehnologia informatiei”, conform datelor Registrului Comertului.

In 2012, afacerile firmei au crescut de peste 11 ori, la 4,7 milioane de lei, iar numarul angajatilor s-a dublat, la 18.

Open Gov este controlata de Megaxia Enterprises Ltd (Marea Britanie – 90%) si Mihai Calin Cosar, persoana fizica romana (10%).

In luna octombrie 2013, consortiul format din Open Gov, Trend Import-Export si Teamnet International a castigat licitatia pentru introducerea unui sistem online de plata la Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara, valoarea contractului fiind de 21,6 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.