Ministerul Mediului va aloca bani pentru rezolvarea problemelor de la Rosia Montana

  0
  314

  Fosta mina din Rosia Montana continua sa polueze prin apele acide care se varsa in paraul Abrudel, fiind necesare fonduri in valoare de 700.000 de euro pentru rezolvarea problemelor urgente de poluare.Rosia Montana

  Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, la Rosia Montana, ca ministerul pe care il conduce va da bani pentru rezolvarea problemelor de mediu din zona. El a spus ca, in prezent, fosta mina din Rosia Montana continua sa polueze prin apele acide care se varsa in paraul Abrudel, fiind necesare fonduri in valoare de 700.000 de euro pentru rezolvarea problemelor urgente de poluare. Borbely a spus ca sunt programe prin Fondul de Mediu, care pot fi folosite pentru inchiderea iazurilor.

  Ministrul a criticat autoritatile locale pentru ca nu au curatat mormanele de deseuri din zona si cele depuse de-a lungul raurilor. Borbely a spus ca asteapta autoritatile sa vina cu un proiect de mediu pentru a putea acorda aceste fonduri, declarandu-se nemultumit de faptul ca, pana acum, statul roman nu a facut nimic in acest sens.

  Borbely a spus ca impreuna cu Ministerul Economiei, in subordinea caruia s-a aflat fosta exploatare miniera, va incerca sa rezolve aceasta problema de mediu.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.