Ministerul Mediului va fi reorganizat

Ministerul Mediului va fi reorganizat
Ministerul Mediului va fi reorganizat

Ministerul Mediului va fi reorganizat. Despre aceasta a anuntat, in cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, ministrul Mediului, Valentina Tapis.

Potrivit spuselor sale, acest lucru este prevazut de proiectul Legii privind protectia mediului inconjurator, care urmeaza sa fie examinat si adoptat de Parlament.

„De o importanta majora pentru noi este proiectul Legii privind protectia mediului inconjurator. Acesta este armonizat la 25 de directive ale Uniunii Europene si prevede o abordare noua in structura Ministerului. Este vorba despre reforma institutionala. Astfel, in acest proiect este stabilit ca ne dorim sa avem o Agentie a Mediului, cum este in toate tarile UE si sa avem separat un organ de control, cum este in Romania – Garda Nationala de Mediu. Asa vom sti ca Agentia elaboreaza numai documente, este responsabila de anumite activitati, iar Garda de Mediu efectueaza controlul si ordoneaza lumea, pentru a avea o activitate planificata, o activitate controlata”, a precizat ministrul.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente