Ministrii Mediului vor demara negocieri vizand un tratat mondial pentru controlul poluarii cu mercur

Peste 140 de ministri ai Mediului participanti la Forumul de Mediu de la Nairobi, Kenya, au decis sa inceapa in 2009 pregatirile pentru negocierea unui tratat international privind controlul poluarii cu mercur, care ar putea fi incheiat in 2013, a anuntat Biroul European pe probleme de mediu.
poluare cu mercur
“Acest consens este un imens pas inainte. Tratatul va da un semnal clar ca Uniunea Europeana si alte state ale lumii sunt hotarate sa se angajeze in mod serios sa reduca emisiile globale de mercur”, a declarat reprezentantul Biroului European de Mediu si al Grupului de Lucru Fara Mercur, Elena Lymberidi-Settimo.

Acordul a devenit posibil odata cu schimbarea “dramatica” a pozitiei Statelor Unite, sub administratia lui Barack Obama, care sustine in prezent realizarea acestui tratat.

Tratatul va include actiuni de reducere a aprovizionarii cu mercur, a uzului sau in productie, precum si a diminuarii emisiilor de mercur din atmosfera, masuri ce vor conduce in final la scaderea expunerii oamenilor la contaminarea cu mercur.

Potrivit unui studiu emis in cursul lunii februarie pericolul intoxicatiei cu mercur, in urma consumului de peste infestat, este mult mai mare decat se anticipa. Mercurul este o substanta care are efecte negative majore asupra fetusilor si copiilor cu varste mici.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente