Unul dintre cei patru jaguari din SUA primeste zgarda GPS

Department of Fish and Game din Arizona a capturat un jaguar in sudul lui Tucson si i-a montat o zgarda radio GPS. Jaguarul, un mascul foarte destept, pe nume Macho, este primul din SUA cu o astfel de zgarda, ce va oferi informatii despre miscarile sale.
jaguar cu GPS
Cea mai mare pisica din Americi a dus la o mare batalie in Statele Unite. Anul trecut, cand administratia Bush a refuzat sa protejeze jaguarul, Centrul pentru Diversitate Biologica, un grup ecologist non-profit, a intentat proces in aprilie 2008.

In acest moment, doar patru jaguari locuiesc pe teritoriul Statelor Unite. Se crede ca niciunul dintre ei nu s-au nascut acolo, acestia migrand probabil din Mexic. Ultimul jaguar nativ din SUA a fost ucis in 1963, in estul Arizonei.

Cea mai mare amenintare pentru jaguarii din sudul SUA este constructia unui zid la granita dintre State si Mexic, intrucat aceasta nu le va mai permite imperecherea cu exemplarele mult mai numeroase mexicane.

“Macho si alti jaguari au nevoie ca presedintele Obama sa demoleze zidul si sa autorizeze un plan de recuperare si un protectie a habitatului critic”, a declarat Michael Robinson, de la Centrul pentru Diversitate Biologica. “Astfel, Macho va putea gasi un partener si generatii viitoare de jaguari isi vor mai gasi adapost in padurile si deserturile noastre”, a mai spus Robinson.

Jaguarul nu a fost dintotdeauna atat de rar in Statele Unite, el intindandu-se pe o arie dintre California si Muntii Apalahi. Marea felina a fost ucisa pentru blana sa si din cauza ingrijorarilor ca ar putea prada vitele.

Prima audiere a procesului intentat de Centrul pentru Diversitate Biologica va avea loc pe 23 martie, in Arizona.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente