Ministrul Borbély: „Delictul de mediu trebuie pedepsit mult mai drastic!”

  0
  333
  Ministrul Borbély: "Delictul de mediu trebuie pedepsit mult mai drastic!"
  Ministrul Borbély: "Delictul de mediu trebuie pedepsit mult mai drastic!"

  Prezent miercuri, 4 aprilie, intr-o vizita de lucru la Zalau, ministrul Mediului si Padurilor, László Borbély, a anuntat ca are in vedere o inasprire a pedepselor aplicate celor care polueaza mediul. El s-a referit si la cei care provoaca incendii de vegetatie, avertizand ca acestia nu vor mai beneficia de subventii de la APIA.

  Ministrul Mediului si Padurilor, László Borbély, s-a intalnit miercuri, 4 aprilie, cu primarii din Salaj, in cadrul unei vizite de lucru efectuate la Zalau. Ministrul a insistat asupra incendiilor de vegetatie uscata, care, in opinia sa, „au devenit un sport national”, cerandu-le primarilor sa se implice, alaturi de Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA), in prevenirea acestor fapte si in identificarea autorilor acolo unde ele s-au produs deja. „Anul asta a fost ceva de neinchipuit – am avut si sute de incendii pe zi, cu mii de hectare arse – iar acest fapt se intampla din cauza ca APIA da subventie de anul acesta numai daca ai tarlaua curatata. Atrag atentia primariilor, prefecturii, APIA: exista prevederi in lege care prevad ca daca un proprietar da foc la tarla, acesta sa nu mai primeasca subventia”, a declarat ministrul.

  Borbely apreciaza ca, in general, faptele care dauneaza mediului sunt prea bland pedepsite si a anuntat ca a inceput demersurile pentru inasprirea sanctiunilor. „In cazul infractiunilor silvice, spre exemplu, mi se pare mult ca numai peste 5 metri cubi sa fie considerat infractiune (furtul). Mai mult, din 3.000 de dosare penale transmise autoritatilor competente, doar 0,5 la suta ajung la o condamnare, pentru ca se considera cu reprezinta un pericol social” – a explicat ministrul, precizand ca va elabora o strategie pentru protectia mediului care va la baza sanctiuni mult mai dure. „Delictul de mediu trebuie pedepsit mult mai dur”, a punctat el.

  László Borbély n-a facut niciun comentariu cu privire la scandalul mediatic ce a coincis cu vizita in Salaj – sesizarea de catre DNA a procurorului general, chemat sa solicite Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru obtinerea cererii de urmarire penala fata de László Borbély, deputat si ministru al Mediului, pentru trafic de influenta si fals in declaratiile de avere, in forma continuata.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.