28 de milioane de lei destinate reconstructiei drumurilor forestiere

0
431
Investiţii prioritare destinate reconstrucţiei drumurilor forestiere
Investitii prioritare destinate reconstructiei drumurilor forestiere

Ministerul Mediului va investi peste 28 de milioane de lei pentru 26 de obiective de investitii prioritare destinate reconstructiei drumurilor forestiere.

Lucrarile vor consta in amenajari si consolidari de bazine hidrografice torentiale, terasamente de pamant si stanca, ziduri de sprijin din beton, impietruiri si ancoramente etc. Drumurile forestiere ce fac obiectul proiectului de reabilitare deservesc o suprafata de fond forestier de peste 5.600 de hectare si se afla in bazinele torentiale din cadrul directiilor silvice Bihor, Caras-Severin, Mures, Prahova si ICAS.

„Lucrarile finantate sunt necesare datorita fenomenelor naturale din ultimii ani, adica instabilitatea atmosferica accentuata, cu precipitatii deosebite, atat ca durata cat si ca intensitate, care au determinat scoaterea din circulatie a drumurilor forestiere pentru diverse perioade de timp prin colmatarea sau distrugerea podetelor si a caii de rulare”, a anuntat Ministerul Mediului.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Mediului, finantarea obiectivelor de investitii se realizeaza din imprumutul acordat Romaniei de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, pentru finantarea Proiectului destinat reconstructiei drumurilor forestiere afectate de inundatii si corectarea torentelor din zonele forestiere, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Mediului si Padurilor, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, precum si din alte surse legal constituite, conform programelor de investitii publice aprobate potrivit legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.