Ministrul Korodi a primit o mamaliga suspecta

  0
  361

  Un activist Greenpeace deghizat in Mos Craciun si o activista deghizata in Craciunita i-au oferit ieri ministrului mediului un platou cu mamaliga etichetata cu mesajul „Atentie, poate contine OMG!” si un sac plin cu alte alimente suspecte.

  In acest fel, organizatia i-a reprosat lui Attila Korodi ca este pe cale de a esua sa protejeze mediul si sanatatea oamenilor de contaminarea cu organisme modificate genetic (OMG). „Am crezut ca domnul Korodi isi va tine promisiunea facuta si ca va interzice experimentele genetice in culturile de camp si pe cele cu mancarea noastra. De aceea, Mos Craciun ii rasplateste in acest an lipsa de atitudine fata de pericolul OMG cu o portie de mamaliga suspecta”, a spus Gabriel Paun, coordonator campanii Greenpeace.

  Anul acesta, Greenpeace a oferit in mod constant Ministerului Mediului dovezi stiintifice solide si argumente economice pentru interzicerea porumbului modificat genetic. Nenumaratele cazuri de contaminare a culturilor si alimentelor cu OMG-uri au demonstrat deja ca acestea nu pot fi tinute sub control.

  In toamna acestui an, marea majoritate a supermarketurilor a eliminat alimentele modificate genetic din rafturi, producatorii nu mai folosesc OMG la fabricarea alimentelor, iar fermierii au evitat sa cultive porumbul modificat genetic.

  Doar 0,01% din productia anului 2007 de porumb a fost modificata genetic. Problema este ca nu se stie ce s-a intamplat cu aceasta productie si fermierii isi cumpara, de obicei, semintele pentru urmatorul sezon in luna ianuarie.

  Greenpeace i-a mai cerut ieri lui Attila Korodi sa isi respecte promisiunea facuta privind interzicerea importului si cultivarii de porumb modificat genetic in Romania pentru a proteja sanatatea oamenilor si mediul inconjurator.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.