Ministrul Lucia Varga doreste amenajarea celor 11 bazine hidrografice din Romania dupa modelul german

Ministrul Lucia Varga doreste amenajarea celor 11 bazine hidrografice din Romania dupa modelul german
Ministrul Lucia Varga doreste amenajarea celor 11 bazine hidrografice din Romania dupa modelul german

Ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura,Lucia Varga, a declarat joi la Ramnicu Valcea ca are in proiect amenajarea celor 11 bazine hidrografice din Romania dupa modelul german.

“Pentru a preveni efectele inundatiilor din ultimii ani trebuie sa gandim un proiect amplu si sa nu mergem pe improvizatii, ma refer la lucrari locale in zonele unde s-au produs calamitatile. Am putea sa folosim in acest sens modelul german unde toate raurile au fost amenajate de la izvoare pana la varsare. Si nu e vorba doar de lucrari hidrotehnice, de amenajare de diguri, ci de un complex de lucrari care tin de impaduriri, decolmatari, praguri, lacuri de retentie care pot tine apa atunci cand sunt precipitatii, amenajarea torentilor. In acest sens in perioada 2014 – 2020 avem in vedere amenajare celor 11 bazine hidrografice si apoi accesare fondurilor europene pentru realizarea lucrarilor”, a declarat Lucia Varga.

Ministrul a mai spus ca in prezent la minister sunt aproximativ 280 de lucrari de amenajare in diferite stadii de executie si care necesita finantare. “Noi am prioritizat aceste lucrari astfel cele care au peste 80% executie vor primi finantare astfel incat sa fie finalizate intrr-un an doi, la fel si cele care au un procent de peste 50% sa obtina finantare pentru a fi finalizate in trei-patru ani. Cele care au un procent de sub 50% trebuie indreptate spre accesarea de fonduri europene. Vreau sa spun ca avem lucrari incepute inca din timpul comunismului”, a mai adaugat ministrul. Lucia Varga a participat la o intalnire cu primarii din judetul Valcea, unde a dezbatut si noile modificari propuse la Codul Silvic.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente