Ministrul Mediului a fost luni la Tulcea de Ziua Internationala a Dunarii

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a participat la manifestarile organizate la Tulcea cu ocazia sarbatorii Zilei Dunarii, eveniment ce este aniversat anual in 19 state europene, potrivit unui comunicat transmis luni de minister.
nemirschi
In acest context, au fost prezentate evolutia si functionarea ecosistemelor specifice Deltei, modalitatile de evaluare a speciilor de flora si fauna, modalitatile de renaturare si refacere a ecosistemelor deviate ecologic prin interventii antropice inadecvate si, nu in ultimul rand, sistemul informational geografic care utilizeaza tehnici de teledetectie in vederea elaborarii hartilor tematice, atlaselor si monografiilor.

“Primul pas spre constientizarea problemelor actuale ale Dunarii il constituie informarea. Dincolo de organisme internationale, structuri de guverne si societati care lupta impotriva distrugerii zonelor protejate ecologic, oamenii de toate varstele trebuie sa cunoasca pericolele care pana la urma le afecteaza calitatea vietii de zi cu zi si sa ia atitudine pentru conservarea Dunarii”, a declarat directorul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunarii, Romulus Stiuca.

Cu o zi inainte, ministrul Mediului anunta ca, in calitatea sa de autoritate responsabila cu implementarea Directivei privind epurarea apelor uzate urbane, deruleaza investitii importante care s-au realizat, sau sunt in curs de realizare, pentru imbunatatirea calitatii apelor.

“Pana in prezent sunt in derulare 29 proiecte prin fondurile de pre-aderare ISPA, insumand peste 1,25 miliarde euro, care au drept scop atat construirea de statii de epurare sau reabilitarea celor existente, cat si dotarea sau reabilitarea retelelor de canalizare. Toate aceste proiecte au un caracter integrat, adresandu-se atat problematicii alimentarii cu apa potabila, cat si problematicii epurarii apelor uzate urbane”, spunea, duminica, Nemirschi.

Sursa: NewsIn

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,153FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente