Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi: In urmatorii 20 de ani mai multe zone ale Romaniei vor deveni aride

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat, sambata, la Craiova, ca in urmatorii 20 de ani mai multe zone vor deveni aride. “Va incepe cu Banatul, continua in Oltenia, estul Munteniei si Dobrogea”, a completat ministrul Mediului. Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a anuntat ca Guvernul va incepe o campanie “agresiva” pentru combaterea desertificarii.
nemirschi
Ministrul Mediului a atras atentia asupra fenomenului desertificarii, precizand ca o transa din banii obtinuti de Guvern prin intermediul taxei de mediu va fi redirectionata spre Dolj. “Fenomenul desertificarii este ingrijorator in Dolj. Acesta este unul dintre multele capitole a ceea ce se cheama incalzire globala si caruia nu i-am dat prea multa atentie pana acum. In cel mai temeinic studiu romanesc despre acest fenomen s-a ajuns la concluzia ca in urmatorii 20 de ani mai multe zone vor deveni aride. Incepe cu Banatul, continua in Oltenia, estul Munteniei si Dobrogea. Astfel se preconizeaza ca productia agricola a Olteniei va reprezenta doar 60 la suta din ce se produce acum”, a spus Nicolae Nemirschi.

Acesta a adaugat ca o parte din banii colectionati de Guvern prin taxa de mediu, care pana acum mergeau la programul “Casa verde” vor fi redirectionati in Dolj, pentru combaterea desertificarii.

“Am stopat programul Casa Verde, vizand amplasarea de panouri solare, iar o parte din banii destinati acelui program vor veni la dumneavoastra in Dolj, pentru ca trebuie sa ne apucam serios de combaterea desertificarii. Am discutat si cu noul prefect si vom tine legatura pentru a stabili un program”, a mai spus ministrul Mediului.

La randul sau, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a precizat ca Guvernul va incepe o campanie “agresiva” pentru combaterea desertificarii. “La nivelul Guvernului, vom incepe o campanie agresiva impotriva desertificarii. Este un subiect care afecteaza nu doar Doljul, ci mai multe parti ale tarii si este timpul sa abordam, cu fonduri europene, un efort sistematic de lupta impotriva desertificarii. Vreau sa va informez ca in legatura cu amenajarea sistemului de irigatii Sadova – Corabia, care trece si prin zona faimoasa a Dabulenilor, ca programul de reabilitare a sistemului de irigatii inceput in 2004 va continua sa fie sustinut. Peste 7.000 de hectare vor fi irigate in acest an”, a spus Mircea Geoana.

Reamintim ca atat presedintele Senatului, Mircea Geoana, cat si ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, s-au aflat la Craiova pentru ceremonia de investire a noului prefect de Dolj, Florin Stancu.

Sursa: Realitatea

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,205FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente