Ministrul Mediului: Nu exista un numar clar in ceea ce priveste populatia de ursi din Romania

0
509
Ministrul Mediului: Nu există un număr clar în ceea ce priveşte populaţia de urşi din România
Ministrul Mediului: Nu exista un numar clar in ceea ce priveste populatia de ursi din Romania

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat ca in acest moment nu exista un numar clar in ceea ce priveste populatia de ursi bruni din Romania, dar ca exista un proiect pilot care va identifica cea mai buna metoda pentru numararea animalelor.

„In momentul de fata nu avem un numar clar in ceea ce priveste populatia de ursi. Se desfasoara un proiect pilot la nivelul a trei judete, Vrancea, Harghita si Covasna, proiect in baza caruia se va identifica care este cel mai elcovent criteriu pentru determinarea populatiei de ursi. Acest proiect se va finaliza abia la inceputul anului viitor, pana atunci, toti specialistii, pe baza expertizei pe care o au, impreuna cu ONG-urile, asociatile pentru protectia animalelor si autoritatile, trebuie sa gasim un raspuns imediat la situatia existenta”, a declarat, luni, Rovana Plumb.

Rovana Plumb a convocat luni, la sediul Ministerului Mediului si Padurilor, o intalnire cu reprezentantii tuturor asociatiilor de vanatoare si ai ONG-urilor care militeaza pentru protectia animalelor, pentru a discuta si a stabili de comun acord cum trebuie porcedat de la nivel institutional in vederea armonizarii populatiei existente in prezent de ursi din Romania cu numarul optim recomandat in functie de habitatul natural de pe raza fiecarui fond de vanatoare in parte.

„Am propus ca in cadrul aceste intalniri sa se contureze: masuri urgente, care trebuie sa fie implementate pentru protejarea populatiei si pentru protejarea ursilor si masuri pe termen mediu, in ceea ce priveste protejarea biodiversitatii. Pana acum nu a existat o atentie asupra acestui domeniu, zona este reglementata insuficient si nu au existat controale, fapt pentru care acum ne mobilizam sa gasim solutiile cele mai pertinente”, a mai spus ministrul Mediului.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/ministrul-mediului-nu-exista-un-numar-clar-in-ceea-ce-priveste-populatia-de-ursi-din-romania_45788.html#ixzz27SkDQIxj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.