Ministrul Mediului s-a intalnit cu reprezentantii agentiilor de mediu

Ministrul Mediului s-a intalnit cu reprezentantii agentiilor de mediu

Ministrul Mediului si Padurilor, László Borbély, a participat recent la intalnirea organizata de Agentia Nationala de Protectia Mediului cu toate agentiile din subordine avand ca tema prezentarea rezultatelor din 2011 si a prioritatilor pentru 2012.

Cu aceasta ocazie, ministrul a precizat faptul ca este nevoie de o analiza serioasa a modului in care sunt emise diferite avize sau autorizatii, pentru a elimina unele verigi care nu fac altceva decat birocratizeze acest proces.

Un alt aspect, asupra caruia a insistat ministrul Mediului si Padurilor a fost cel legat de actele de reglementare emise de agentii care „trebuie sa fie de calitate si sa cuprinda criterii clare de monitorizare si de functionare”.

Ministrul László Borbély a atras atentia ca trebuie respectat cu strictete planul de masuri intocmit pentru reinstalarea eligibilitatii Romaniei in cadrul Protocolului de la Kyoto, astfel incat acest lucru sa fie posibil cat mai curand.

De asemenea, ministrul a abordat si tema fondurilor europene, cerandu-le agentiilor care au proiecte finantate din astfel de surse sa ia masuri pentru a accelera ritmul de implementare a acestora. Totodata, László Borbély i-a incurajat pe reprezentantii agentiilor sa faca proiecte pentru protectia mediului pe care sa le depuna pentru a accesa fonduri europene.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente