Liceenii au vizitat statia de transfer deseuri a municipiului Aiud

Liceenii au vizitat statia de transfer deseuri a municipiului Aiud

Conform calendarului de campanie, miercuri a avut loc, la initiativa Grupului Greendays, sucursala Aiud, vizita statiei de transfer pentru deseuri a localitatii.

Liceenii din Aiud care urmeaza cursurile celor 4 unitati de invatamant preuniversitar implicate in campania de informare privind colectarea selectiva a deseurilor, organizata de Greendays, cu sprijinul primarului Mihai Horatiu Josan, au avut astfel ocazia sa vada modul in care functioneaza statia de transfer pentru deseuri.

Primarul Mihai Horatiu Josan le-a explicat celor catorva zeci de liceeni prezenti cum a fost construita statia de transfer pentru deseuri din municipiul Aiud, de ce si-a dorit sa concesioneze serviciul de salubritate si de ce este necesar sa colectam selectiv deseurile, tinand cont de obligativitatea reducerii cantitatii de deseuri colectate, asumata de Romania odata cu aderarea la Uniunea Europeana.

Jorge Rodrigues, administratorul Grupului Greendays, si Istvan Csiser, directorul tehnic al societatii, au facut o prezentare a colectarii selective a deseurilor in municipiul Aiud, mai exact a modului cum aceasta se desfasoara, a problemelor cu care se confrunta si care reflecta in fapt gradul de informare si de interes al intregii comunitati fata de conceptul colectarii selective.

In 1 noiembrie, incepe cea de-a 3-a etapa a campaniei, in care cele 4 unitati de invatamant partenere se vor intrece pentru a colecta selectiv cat mai multe deseuri, competitie care se va incheia in 1 decembrie. De asemenea, liceenii implicati in campanie vor incepe sa monitorizeze cateva puncte de colectare selectiva din Aiud, pentru a face un diagnostic al atitudinii populatiei fata de colectarea selectiva si depozitarea corecta a deseurilor in containere.

Sorin Poparadu

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente