Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, vrea dosare penale pentru cei care fura peste un metru cub de lemne

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, vrea dosare penale pentru cei care fura peste un metru cub de lemne

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, vrea dosare penale pentru cei care fura peste un metru cub de lemne, afirmand ca incearca sa schimbe legislatia din domeniu, conform careia se considera infractiune sustragerea din fondul forestier a unei cantitati care depaseste cinci metri cubi de material lemnos.

Ministrul a declarat la Bistrita ca hotii de lemne au grija sa fure sub cinci metri cubi de lemne, pentru a nu intra sub incidenta penala.

“Eu incerc de un an de zile sa rezolvam problema pe cale legislativa, sa modificam legislatia si sa o facem mai aspra, pentru ca peste cinci metri cubi se considera penal si atunci cu surprindere am observat ca 80-85% din procesele verbale se intocmesc la 4, 5 sau 4,8 metri cubi.

Vreau sa modificam legislatia si sa se intre in penal peste un metru cub. Anul trecut au fost intocmite circa trei mii de dosare penale. Eu atrag atentia sa se faca descinderi, impreuna cu Politia si sa nu ne jucam cu aceasta problematica”, spune Borbely.

Aceasta a acuzat voalat silvicultorii ca sunt “mana in mana” cu persoanele care decimeaza padurile, afirmand ca nimeni nu poate taia cinci metri cubi de lemn din paduri fara ca responsabilii cu protejarea fondului forestier sa nu auda acest lucru.

“Eu unul nu cred ca daca cineva vine si taie cinci metri cubi taie fara sa se auda”, a mai spus Borbely.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente