Ministrul Monsanto, Stelian Fuia, a castigat bani buni de pe urma afacerilor cu statul

Ministrul Monsanto, Stelian Fuia, a castigat bani buni de pe urma afacerilor cu statul

Baieti destepti exista si in agricultura, nu doar in energie. Un exemplu il reprezinta fostul ministru al Agriculturii, Stelian Fuia, care a castigat bani buni de pe urma afacerilor cu statul. Pe vremea cand era director al statiunii de cercetare plante medicinale din Fundulea, a inchiriat laboratoarele statiunii catre propria firma pentru doar 10 euro pe luna, un pret mult mai mic decit cel real.

Fostul ministru, Stelian Fuia, i-a inchiriat companiei Procera, pe care a si administrat-o pana in 2004, spatii pentru ateliere la pretul minim de 10 centi pe metru patrat pe luna. Asta inseamna ca o hala de 100 metri patrati ar fi costat pentru familia Fuia doar 10 euro.

Atelierele de cercetare, care necesitau dotari speciale, au fost inchiriate, tot firmei ministrului, cu doar un euro pe metru patrat. Firma Procera avea nevoie de un spatiu unde sa experimenteze si sa dezvolte organisme modificate genetic. Cazul a ajuns si in atentia Directiei Nationale Anticoruptie, sesizata inca din 2007 despre afacerile familiei Fuia care au dus la ruinarea statiunii de cercetare.

De altfel, fostul ministru recunoaste ca este vizitat, uneori, de DNA. Pana acum, doar Agentia Nationala de Integritate a dovedit ca Stelian Fuia a fost in conflict de interese si fals in declaratii de pentru ca in calitate de director al Statiunii de Cercetare Fundulea, a inchiat un contract cu firma la care era actionar.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente