Mircea Dolha, liantul miscarilor ecologiste din Romania

Mircea Dolha, liantul miscarilor ecologiste din Romania

Revolutia ecologica poate incepe in Baia Mare

Joia trecuta, la emisiunea lui Robert Turcescu si Ion Cristoiu de la B1 TV, au fost relevate natiunii doua stiri cu adevarat proaspete; adica…verzi. Prima se refera la apropiata unificare a miscarii ecologiste din Romania, prin fuzionarea Partidului Ecologist Roman (PER) cu Partidul Verzilor (PV), lucru confirmat in direct de conducatorii celor doua formatiuni, Razvan Paunescu, respectiv Mugur Mihaescu. A doua se leaga de Maramures, in sensul ca ambele partide vor participa in cursa electorala pentru mandatul de deputat in Colegiul II Baia Mare Est. Candidatul va fi Mircea Dolha, ca reprezentant al PER, sustinut de PV. Interesant e faptul ca Mircea Dolha este liantul care a creat perspectiva unificarii celor doua forte ecologiste. De altfel, Mircea Dolha a declarat in cadrul emisiunii ca „revolutia ecologica romana ar putea porni din Baia Mare”. Asta insemnand, printre altele, ca un mare merit in unificarea PER si PV ii revine baimareanului Mircea Dolha.
Chestionat asupra perspectivei de a-si jertfi independenta politica pe altarul ecologismului, Mircea Dolha a dat lamuririle de rigoare.
„Am candidat ca independent la primaria Baii Mari, ca o forma de protest fata de tipologia politicianului din USL sau PDL, un politician in care – asa cum o arata si sondajele – romanul nu mai crede. Acum am acceptat oferta PER si PV pentru ca, practic, aceste partide sunt mai aproape de un ONG decat de o formatiune politica. In PER si PV sunt oameni de isprava, sunt politicieni nepervertiti, despre care nu se poate spune nimic rau. Cred ca partidele mici, coagulate in jurul unor idei de larg interes comunitar, pot constitui o alternativa sanatoasa pentru actuala clasa politica, atinsa de boala puterii cu orice pret. Personal, cred in viitorul miscarii ecologiste, care – la fel ca in restul Europei – va deveni si in Romania o forta veritabila pe esichierul politic. De aceea am acceptat oferta PER si PV, declinand propunerile altor partide care, conjunctural, inca au cota de piata. Dar, despre cele intamplate la Bucuresti, la finalul saptamanii trecute, dati-mi voie sa ofer toate detaliile intr-o apropiata conferinta de presa, ca sa nu fiu acuzat ca dau preferential informatii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *