Hidroelectrica isi face un parc fotovoltaic de 20 MW, in judetul Galati

Hidroelectrica isi face un parc fotovoltaic de 20 MW, in judetul Galati

Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producator de electricitate din Romania, are in plan constructia unui parc fotovoltaic cu o putere instalata de 20 MW, in judetul Galati, potrivit datelor transmise de companie, la solicitarea Agentiei NewsIn.

„Hidroelectrica are un proiect de instalare a unui parc eolian de 20 MW in perimetrele detinute de catre Sucursala Hidrocentrale Bistrita si analizeaza si alte amplasamente din perimetrele hidrocentralelor existente. De asemenea, se afla in studiu realizarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalata de 20 MW. Pentru aceste proiecte se intocmesc in prezent studiile de prefezabilitate, iar realizarea lor va fi corelata cu resursele de finantare ce vor putea fi atrase”, se arata in datele transmise de companie.

Producatorul de energie a inregistrat in primele sase luni un profit brut de 51.959.658 lei, de aproape patru ori mai mic decat cel din perioada similara a anului trecut, de 197.549.417 lei.

De asemenea, in primul semestru al anului, Hidroelectrica a avut o cifra de afaceri bruta de 1.640.002.512 lei, cu aproape 117 milioane lei mai mare (in crestere cu peste 7%) decat in prima parte a anului trecut, cand cifra de afaceri a fost de 1.523.040.580 lei (brut).

Totodata, productia de energie electrica a Hidroelectrica s-a ridicat in primele sase luni ale acestui an la 9 TWh, fiind cu aproximativ 5% mai mica decat cea realizata in perioada similara din 2010, cand productia a fost de 9,45 TWh.

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie electrica si servicii tehnologice de sistem din Romania. Hidroelectrica foloseste sursele regenerabile si a acoperit anul trecut 36% din productia de energie electrica a tarii, realizand o productie record de 19,5 TWh.

Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si are circa 5.300 de angajati. Hidroelectrica administreaza 326 centrale hidroelectrice si statii de pompare, ce insumeaza o putere instalata de peste 6.300 MW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *