Ermitajul de la Malin pentru pasionatii de agroecologie

Ermitajul de la Malin pentru pasionatii de agroecologie

Un mod inedit de petrecere a timpului liber si de a redescoperi natura, satul, cu experiente de viata pe masura si activitati practice agricole, culturale si ecologice, toate fac parte dintr-un program propus de Ermitajul de la Malin pentru pasionatii de agroecologie. Spre exemplu, sambata si duminica din 20 si 21 august, curiosii pot participa in schimbul a 90 de lei, daca aleg si serviciile culinare oferite de organizatori (patru mese/zi), la santierul „terasa in copac”, in fapt construirea unei platforme intr-un arbore. „Uichendul la tara” va continua in 26, 27 si 28 august cu ateliere de gradina, agricultura bio, seminarii ecologice si abordari despre semintele traditionale. Accesul si mancarea gazdelor (in total, sapte mese pentru trei zile) costa 120 de lei.

Incursiunile in mediul rural la sfarsit de saptamana sunt concepute in acesti termeni incepand din luna martie 2011, de catre Ermitajul de la Malin, in colaborare cu „Eco Ruralis” si „Asociatia Romana de Permacultura”. Oferta suna cam asa: liniste, natura salbatica, aer curat departe de stresul din oras, detasare totala de masina abandonata in sat si de curentul electric, inlocuit cu lumanari.

„Vom petrece doua zile initiindu-ne in bucuriile gradinaritului organic si fabricarea unor chestii interesante: un cuptor solar, un cuptor de paine traditional, un uscator de fructe solar; vom invata sa identificam plantele salbatice si virtutiile lor si inca multe alte lucruri. Nici copiii nu sunt uitati: o mica plaja de nisip, un iaz, un facilitator pentru a-i ghida in limba romana sau maghiara, ateliere de lucru privind construirea unui perete vegetal sau o coliba de noroi etc. si apoi mai sunt sapte magarusi, padure, spatii deschise, aventura. Vor avea loc discutii pe teme ecologice conduse de un oaspete in domeniu, de exemplu despre influenta lunii in gradina, alternative la sistemul agricol actual si alte subiecte pe care le propuneti. Incetul cu incetul, am dori ca aceste weekend-uri sa devina niste evenimente in care oamenii vin aici sa se relaxeze, improspateze, sa se plimbe, sa invete lucruri interesante, sa impartaseasca opinii. Ele pot deveni, de asemenea, o oportunitate pentru oameni de a redescoperi produse ecologice si obiecte de artizanat din regiune. Sunt si tabere de toate tipurile, santiere participative, drumetii cu magari, descoperirea naturii. In septembrie vom organiza a doua editie a cursului certificate de permacultura CCP, dezvoltat de Bill Mollison. Anul acesta va fi condus de Pascal Depienne (Fr) si Trousdale Sam (GB)”, anunta organizatorii.

Costurile sunt minime daca participantii vin cu cortul si mancarea de acasa; in aceste conditii au de platit doar serviciile la care apeleaza, cum ar fi inchirierea magarilor sau animatorul pentru copii. Pe de alta parte, Ermitajul de la Malin ofera cazare si masa in conditii foarte bune, contra cost, la tarifele anuntate pe site-ul oficial (http://www.ermitajmalin.ro/).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *