Buthan-ul va porni una din cele mai mari miscari pro-organice din lume

0
597
Solutiile arhitectilor pentru dezvoltarea mediului rural
Buthan-ul va porni una din cele mai mari miscari pro-organice din lume

Vaile verzi si luxuriante din Bhutan ar putea gazdui in curand numai ferme ecologice. Regatul Bhutan este o tara din sudul Asiei, aflata la poalele Muntilor Himalaya, invecinandu-se la sud, est si vest cu India si la nord cu China.

In micuta tara de la poalele Muntilor Himalaya locuiesc numai 738.000 de persoane, aproximativ cat populatia din Alaska, scrie financiarul.ro.

Insa, aceasta natiune mica, unde budhismul mahayana de tip tibetan este religie de stat, are in plan sa porneasca una din cele mai mari miscari pro-organice din lume. Primul ministru al regatului, Jigmi Thinley, a prezentat planul tarii sale de a valorifica pamantul agricol si a deschide ferme organice, cu produse care vor purta etichete specifice „fabricat in Bhutan”.

Doua treimi din cetatenii bhutanezi sunt agricultori, iar multi dintre ei produc alimente ecologice in mod firesc, deoarece nu isi permit sa achizitioneze ingrasamintele si pesticidele sintetice din agricultura chimica.

De aceea, oficialii din Bhutan au trimis agricultori locali in India pentru a se initia la ferma activistului alimentar Vanadana Shiva. Consultantii de aici ii vor educa pe agricultorii bhutanezi, astfel incat acestia sa fie mai bine pregatiti in productia alimentelor organice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.