Miscarea de Reciclare a inceput: “Vom pune deseurile la punct!”

miscarea de reciclareMiscarea de Reciclare, primul proiect national de educare a publicului larg in privinta reciclarii (ambalaje, DEEE si alte tipuri de deseuri), demareaza astazi activitatile pentru vara anului 2009. Desfasurat sub patronajul Ministerului Mediului si avand ca partener media principal Societatea Romana de Televiziune, programul ia startul printr-o campanie media de informare si constientizare. Primele evenimente cu publicul larg din cadrul caravanei Miscarii de Reciclare vor avea loc la Galati si la Iasi, pe 20, respectiv 27 iunie.

Miscarea de Reciclare presupune derularea de dezbateri publice, evenimente cu publicul si actiuni de informare directe si prin intermediul media. Programul se va desfasura pe o perioada de 4 luni si va include activitati in 12 localitati din tara (Galati, Sibiu, Iasi, Cluj, Brasov, Craiova, Constanta, Vama Veche, Costinesti, Mamaia, Timisoara si Bucuresti), printre care concerte pentru public si evenimente de strada. Printre artistii care vor transmite mesajul Miscarii de Reciclare se numara Sarmalele Reci, Timpuri Noi, Omul Cu Sobolani, Directia 5, Proconsul si Bere Gratis.

“Cu totii, institutii si indivizi, trebuie sa ne asumam un rol in asigurarea unui mediu mai curat. Fie ca vorbim despre deseuri simple, precum sticla sau hartia, sau discutam despre deseuri complexe, precum frigidere sau televizoare lcd, exista mecanisme pentru colectarea si recilarea lor. Ministerul Mediului sustine programul Miscarea de Reciclare si crede in mesajul de constientizare pe care il transmite. Este momentul sa ne preocupam de calitatea mediului in care traim si sa contribuim fiecare la acest proces de reintegrare in circuit a deseurilor”, a declarat Ministrul Mediului, domnul Nicolae Nemirschi.

Activitatile Miscarii de Reciclare vor fi promovate prin intermediul unei campanii de comunicare derulate la nivel national, prin canale TV, radio, print si on-line. SRTV va gazdui si o serie de dezbateri televizate dedicate reciclarii si protectiei mediului.

“Credem cu tarie ca sustenabilitatea actiunilor responsabile fata de mediu poate fi dobandita prin angajare autentica, printr-o “cucerire” acceptata, “soft”, a indivizilor. Credem ca implicarea si actiunea cotidiana de respect fata de mediu se poate construi durabil, prin experiente si angajare emotionala. A fi responsabil fata de mediu inseamna a fi responsabil pentru modul in care traim fiecare dintre noi”, a declarat Iulia Sirbu, Project Manager Miscarea de Reciclare.

Programul Miscarea de Reciclare este sustinut de Dacia, Rompetrol, Ursus, Hotel Vega, Asociatia Environ si Stena DTM. Partenerul media principal al proiectului este Societatea Romana de Televiziune. Parteneri media: Radio Romania, Caminul, Domus, Planul casei mele, Util, Casa Mea, Sapte Seri, Romania Libera, www.eva.ro, www.ecomagazin.ro

Despre Miscarea de Reciclare

Miscarea de Reciclare este un program desfasurat sub patronajul Ministerului Mediului pentru informarea, constientizarea si implicarea in privinta reciclarii DEEE (deseuri de echipamente electrice, electronice si electrocasnice, inclusiv surse de iluminat) si a deseurilor reciclabile in general. Programul s-a desfasurat intr-o prima etapa in 2008 sub numele de “Ziua Verde” cand a cuprins activitati care au vizat doar reciclarea deseurilor electrice, electronice si electrocasnice, precum si a surselor de iluminat economice.

www.miscareadereciclare.ro

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,161FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente